× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Deputat PNL, Maria Stoian: IMM-urile au nevoie de sprijin concret pentru a produce noi locuri de muncă și plus valoare în economie / Comunicat de presă

Ziarul Teleormanul • 17-10-2023, 14:00:08 • 66 vizualizari
 

M-am adresat oficial, printr-o interpelare parlamentară, ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, căruia i-am solicitat informații concrete referitoare la implicarea instituției pe care o conduce în rezolvarea problemelor IMM-urilor din România și, punctual, a celor din județul Teleorman.

După cum se știe, traversăm o perioadă dificilă sub aspect economic și social, care afectează întreg mediul de afaceri autohton. În aceste condiții, problemele cu care se confruntă IMM-urile din țară sunt complexe și dificile, fapt ce presupune adoptarea unor decizii clare de susținere.

Am transmis conducerii MEAT unele dintre neajunsurile care mi-au fost semnalate de către IMM-uri, respectiv concurenţa neloială din sistem, precum şi imposibilitatea de a participa la anumite licitaţii publice.

În finalul documentului parlamentar, i-am cerut ministrului Economiei răspunsuri pertinente la următoarele întrebări:

“1. Ce strategie are MEAT pentru elaborarea unui document care să prevadă etica în afaceri?

  1. Care este în prezent situaţia IMM-urilor din România, în general, şi din judeţul Teleorman, în special, din punct de vedere al supravieţuirii?
  2. Câte IMM-uri s-au închis și câte au fost înființate în ultimul an, atât în România, cât şi punctual în judeţul Teleorman?
  3. Care sunt programele ce vor fi implementate de către MEAT pentru dezvoltarea IMM-urilor?”

Consider că ținta urmărită de Guvern, prin ministerul de resort, trebuie să fie modernizarea, astfel încât IMM-urile să fie capabile nu doar să-și păstreze capacitățile de producție și angajații, dar și să creeze noi locuri de muncă și să-și dezvolte afacerile, în scopul producerii de plus valoare în economie.

Sunt convinsă că întreprinderile mici și mijlocii au imperioasă nevoie de ajutor din partea statului, pentru a supraviețui și a trece peste această perioadă dominată de crize succesive.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Deputat Stoian IMM-urile Nevoie Sprijin Concret Pentru Produce Locuri Muncă Valoare