× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Deschiderea sesiunii de raportare în vederea estimării emisiilor de poluanți atmosferici la nivel județean

Ziarul Mara • 19-01-2024, 10:00:22 • 73 vizualizari
 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman, informează operatorii economici cu privire la deschiderea sesiunii de raportare 2024, în cadrul aplicaţiei online “SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii”, în vederea estimării emisiilor de poluanți atmosferici la nivel județean, în conformitate cu O.M.M.P. nr. 3299/2012 pentru aprobarea metodologiei de realizare şi raportare a inventarelor privind emisiile de poluanţi în atmosferă.

Sesiunea de raportare se va închide pe 15 martie 2024.

Faţă de cele de mai sus, APM Teleorman adaugă:

a. În cazul în care aveţi deja user şi parolă, să vă autentificaţi în aplicaţia SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii şi să completaţi chestionarele aferente activităţilor generatoare de emisii în atmosferă corespunzătoare anului 2023.

b. În cazul în care aveţi user şi parolă pentru alte aplicaţii din cadrul Sistemului Integrat de Mediu (SIM): ex. Reglementări, Deşeuri, etc., să vă autentificaţi în sistem, apoi să solicitaţi (bifaţi) ca necesar de raportare şi aplicaţia SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii şi să completaţi chestionarele aferente activităţilor generatoare de emisii în atmosferă corespunzătoare anului 2023.

c. În cazul în care nu aveţi date de autentificare în Sistemului Integrat de Mediu (SIM) pentru niciuna dintre aplicaţiile existente, să trimiteţi o cerere de înregistrare în SIM, aplicaţia SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii, în urma căreia veţi primi drepturi de acces (un nume de utilizator şi o parolă) şi să completaţi chestionarele aferente activităţilor generatoare de emisii în atmosferă corespunzătoare anului 2023.

Pentru eventualele probleme, se pot consulta ghidurile pentru utilizatori de pe site-ul

http://raportare.anpm.ro/irj/portal/public: Ghid setări securitate browser; Manual eFORM pentru Resetare Parolă; Manual de utilizare a sistemului SIM.Inventar Emisii.

Conform prevederilor art. 79 alin.3 lit. a din Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, cu completările şi modificările ulterioare, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2000 lei pentru persoanele fizice şi de la 5000 lei la 10000 lei pentru persoane juridice, nerespectarea obligaţiei titularului de activitate de a furniza autorităţilor competente informaţiile solicitate pentru elaborarea inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Deschiderea Sesiunii Raportare Vederea Estimării Emisiilor Poluanți Atmosferici Județean