În cursul zilei de marți, 19 noiembrie, două incendii de locuințe s-au produs, în ambele situații, cauza probabilă fiind coșul de fum defect, informează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” Teleorman.
Primul eveniment a avut loc în jurul orei 17.16, în localitatea Băneasa, când proprietarul unei case de locuit a observat că din podul construcției sale ieșea fum, semn că un incendiu zbucnise la nivelul acoperișului. Acesta a solicitat imediat ajutorul pompierilor militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, care s-au deplasat rapid la locul indicat cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Pentru gestionarea acestui incendiu a fost alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Salcia, care are în dotare o autospecială de stingere cu apă și spumă, membrii acestuia reușind să localizeze focul până la sosirea pompierilor profesioniști. Datorită eforturilor lor, pagubele au fost limitate la astereala din lemn și câțiva căpriori din apropierea coșului de fum, pe circa 5 mp, fiind salvată aproape întrega casă de locuit.
Cel de al doilea incendiu, izbucnit în localitatea Buzescu, a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, marți seară, în jurul orei 20.44, când au fost trimise în ajutorul cetățenilor două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea salvatorilor, focul se manifesta la astreala din lemn a acoperișului, pe aproximativ 14 mp, la căpriorii din lemn ai acesteia și la două geamantane cu haine, care erau depozitate în podul locuinței, cu pericol de extindere la întregul imobil. Prin dispozitivul de intervenție realizat, pompierii militari alexăndrineni au reușit să localizeze imediat incendiul în limitele găsite, au decopertat acoperișul în apropierea focarului și au stins focul în mai puțin de o oră. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 3.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, reprezentând casa de locuit, la peste 80.000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost coșul de fum deteriorat care a permis scânteilor să ajungă pe materialele ușor combustibile din apropiere.