× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

„Drumul Dunării Rondonneurs”, ediția a doua

Ziarul Mara • 25-08-2022, 22:00:14 • 20 vizualizari
 

Sportivi cu vârste între 31 și 68 de ani, 53 de cicliști din zece țări (SUA, Grecia, Austria, Bosnia Herzegovina, Germania, Rusia, Bulgaria, Elveția, Republica Moldova și România) vor poposi în municipiul Roșiorii de Vede. Aceștia sunt participanți la turul de anduranță „Drumul Dunării Rondonneurs”, care se desfășoară din patru în patru ani.

Edilii roșioreni, în baza Protocolului de colaborare dintre municipiul Roșiorii de Vede și Asociația Adevărații VeloPrieteni au organizat un punct de control, odihnă și hidratare la Stadionul municipal ROVA, din strada Republicii nr. 1.

Echipa și voluntarii Europe Direct Teleorman vor fi prezenți pentru ca acest eveniment al ciclismului de anduranță să se desfășoare în bune condiții.

Cea de a doua ediție a ultra brevetului ciclismului de anduranță din seria BRM 1200+, „Drumul Dunării Randonneurs, 2022” este organizată în România de către Randonneurs România și Asociația Adevărații VeloPrieteni România, sub licența Randonneurs Mondiaux, startul având loc în data de 26 august, ora 20.00, de la Elite Tenis Club Pantelimon.

Evenimentul se desfășoară în perioada 26-31 august 2022 și este o tură de anduranță dedicată cicliștilor amatori, care, pentru obținerea brevetului BRM 1200+, trebuie să parcurgă traseul de la București la Baziaș și retur, de 1404 km cu aproximativ 7000 de metri diferență de nivel, în maximum 117 de ore.

Traseul ales de organizatori și omologat de Randonneurs Mondiaux este în cea mai mare parte de-a lungul malului românesc al Dunării, pe traseul de cicloturism proiectat de Federația Europeană de Cicloturism, Eurovelo6, care include și Drumul Dunării de la izvoare la vărsare.

Itinerarul ultra brevetului este București (Pantelimon)- Lehliu-Gară- Mănăstirea- Oltenița- Giurgiu- Zimnicea- Turnu Măgurele- Dăbuleni- Calafat- Drobeta-Turnu Severin- Orșova- Moldova Veche- Baziaș- Orșova- Drobeta-Turnu Severin- Calafat-Dăbuleni- Turnu Măgurele- Roșiorii de Vede- Videle- București (Pantelimon).

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Drumul Dunării Rondonneurs Ediția