Echinocțiul de primăvară este așteptat cu nerăbdare, mai ales de către persoanele meteosensibile. În fiecare an, după echinocțiul din luna martie începe cu adevărat primăvara!
Echinocțiul de primăvara va avea loc pe data de 20 martie și el va aduce zile mai lungi, mai multe ore de soare și de lumină, precum și temperaturi mult mai ridicate.
O traducere a termenului echinocțiu ar fi ”durată egală” ceea ce înseamnă că ziua este egală cu noaptea.
Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera australă a sferei cerești în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct, numit punct vernal, el descrie mișcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină, la data respectivă, egalitatea dintre zi și noapte, indiferent de latitudine, explică www.astro-urseanu.ro
Durata zilei (față de cea a nopții) va fi în continuă creștere, iar cea a nopții (față de cea a zilei) în continuă scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc solstițiul de vară, iar fenomenul se va inversa.
Primăvara calendaristică începe pe data de 1 martie, dar vremea este adesea înșelătoare. De multe ori, în ultimii 15 ani, am avut temperaturi de primăvară încă din luna ianuarie sau februarie. Însă, lumina Soarelui prinde cu adevărat putere după echinocțiul de primăvară. Este momentul în care organismul resimte cu adevărat influența benefică a orelor lungi de lumină și a căldurii solare.
Adriana VENE