Echipa Europe Direct Teleorman, împreună cu voluntarii ei, mulți dintre aceștia activând în cadrul Cercului de Muzică al Casei de Cultură au onorat, la sfârșitul săptămânii trecute, invitația preotului Marius Constantin Dincă, poposind în comuna Troianul.
Au găsit la Troianul oameni extrem de implicați în comunitatea locală, care au implementat proiectul „Se poate”, cofinanțat de Uniunea Europeană, proiect derulat de Asociația „Se poate”, al cărei președinte și membru fondator, Daniel Enăchescu, a fost prezent la eveniment. La Troianul sunt oameni care își dedică timp și energie pentru a lucra cu tinerii din localitate, pentru a-i aduna într-un spațiu extrem de bine dotat și amenajat, pentru a-i implica în diverse proiecte.
Pentru că ne aflăm în Anul european al competențelor, echipa Europe Direct Teleorman a mers la Troianul nu doar cu Seara de muzică folk, ci și cu campania de teatru social „Stă în puterea ta să schimbi ceva!- ÎmprEUnă pentru EUROPA de mâine”, desfășurată cu ajutorul voluntarilor ED Teleorman, campanie prin intermediul căreia se abordează subiecte precum: ignoranța, nepăsarea, dezinformarea, manipularea, etichetarea și discriminarea, public capabil să conștientizeze valoarea dreptului la vot, importanța democrației, libertății, egalității, toleranței și solidarității, valori europene care ne unesc.
Tinerii din Troianul nu au rămas indiferenți la subiectul tratat de piesa de teatru forum- votul și puterea acestuia în contextul alegerilor europene din 2024, intervenind pentru a schimba în bine deznodământul piesei.
A urmat Seara de muzică folk, invitații cântând cu gazdele cele mai frumoase melodii, atât în limba română, cât și în engleză și italiană, coordonatorul momentului artistic fiind artistul Tedy Stîngă.
Darul gazdelor a fost o suită de dansuri populare, susținută de „Bujoreii de la Troianul”, tinerii din cunoscutul ansamblu de dansuri și tradiții populare teleormănene fiind îmbrăcați, doar de data aceasta, în bluejeans și tricouri, semn că tradițiile se împletesc, de minune, cu realitățile contemporane.
Cornelia RĂDULESCU