× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Elevi din Alexandria, expozanți la Parlament / Maria Stoian, deputat PNL: “Vă felicit, dragi copii, pentru că ne-ați demonstrat, prin exercițiile voastre de imaginație, că reușiți să redați caracterul sustenabil al clădirilor”

Ziarul Teleormanul • 26-03-2024, 20:00:10 • 58 vizualizari
 

Astăzi, în Palatul Parlamentului, s-a desfășurat evenimentul “Viitorul energiei în viziunea copiilor – un exercițiu de eficiență energetică”, organizat de Comisia pentru Industrii și Servicii, Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic, Comisia pentru Politică Externă și Subcomisia  Dezvoltare Durabilă a Camerei Deputaților, Comisia Juridică, de Numiri, Disciplină, Imunităţi şi Validări  a Senatului.

Printre expozanții invitați să participe s-au numărat elevi ai Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Alexandria, iar printre gazdele care au și avut intervenții legate de eficiența energetică în sectorul clădirilor s-a regăsit și deputatul PNL de Teleorman, Maria Stoian, membru al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaților.

“Oaspeți dragi ne-au vizitat astăzi în Parlamentul României. În cadrul evenimentului „Eficiența energetică în viziunea copiilor – un exercițiu de eficiență energetică”, ajuns la cea de-a III-a ediție, elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria, de la școli din Sibiu și sectorul 6 al Capitalei au prezentat în lucrări de creație artistică (colaje, machete, desene) modul în care văd ei eficiența energetică și ceea ce înseamnă sursele de energie regenerabilă, prietenoase cu mediul înconjurător, viziune extrem de valoroasă, în special în contextul actualelor schimbări climatice.

Actuala ediție a evenimentului este o continuare a demersului inițiat de către doamna deputat Oana Ozmen, secretar al Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, și are ca scop creșterea gradului actului de conștientizare a elevilor asupra impactului măsurilor de eficiență energetică în sectorul clădirilor.

Pe lângă elevi, care, de altfel, au avut calitatea de expozanți în cadrul acțiunii, au mai participat reprezentanți ai comisiilor de specialitate ale Parlamentului, oficiali guvernamentali, autorități locale, ambasadori și reprezentanți ai ambasadelor, experți din mediul academic, din sectorul privat și al asociațiilor non-guvernamentale. De altfel, Excelența Sa, Roberto Musneci, ambasador al Ordinului Suveran de Malta în România, s-a numărat printre invitații care au avut intervenții pe temă.

Vă felicit, dragi copii, pentru că, prin exercițiile voastre de imaginație, ne-ați demonstrat că reușiți să redați caracterul sustenabil al clădirilor și că înțelegeți necesitatea măsurilor de eficiență energetică la scară cât mai largă!

În același sens, vreau să menționez un demers legislativ, printre ai cărui inițiatori mă număr, ce a fost deja aprobat în Senat, și care vizează modificarea și completarea Legii nr. 375/2005 privind eficiența energetică a clădirilor. În principal, proiectul de lege are în vedere noutățile legislative în materie de eficiență energetică a clădirilor, care se pregătesc la nivel european și consolidează cadrul legal existent prin armonizarea prevederilor referitoare la standarde și la metodologia de calcul al performanței energetice a clădirilor.

Un consum redus de energie este esențial pentru dezvoltarea economică, protejarea mediului și asigurarea creșterii calității vieții, iar impactul ecologic, economic și social al eficienței energetice a clădirilor este unul extrem de important”, a scris deputatul de Teleorman, Maria Stoian pe pagina sa de Facebook.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Alexandria Expozanți Parlament Stoian Deputat Felicit Pentru