× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Elevii din Teleorman, prezenți la Prefectura

Ziarul Mara • 29-09-2023, 10:00:21 • 43 vizualizari
 

Elevii din Teleorman au fost prezenți la Prefectura. În sala mare de ședințe a Palatului Administrativ, a avut loc o ședință de lucru remarcabilă a Comitetului de Bazin, organizată de Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea. Această întâlnire a fost prilejuită de finalizarea și predarea către consiliile județene a Hărților de Hazard și de Risc la Inundații, elaborate în cadrul Ciclului al II-lea de implementare al Directivei Inundații 60/CE/2007, în conformitate cu angajamentele asumate de România.

Ordinea de zi a ședinței a inclus următoarele puncte principale:

Administrația Bazinală a prezentat în detaliu hărțile elaborate, evidențiind modul în care informațiile relevante vor fi diseminate către autoritățile locale și județene. Aceste hărți sunt instrumente esențiale pentru gestionarea și prevenirea inundațiilor, contribuind la creșterea securității cetățenilor și a proprietăților lor.

S-a discutat despre prevederile principale ale Ordonanței de Urgență 52/2023, care aduce modificări și completări importante în domeniul apelor. Anexa nr. 7.3, referitoare la utilizarea domeniului public în vederea traversării/subtraversării bunurilor administrate de către AN Apele Române, a fost punctul central al discuției. Aceste schimbări vor influența modul în care gestionăm resursele de apă în viitor și vor asigura o abordare mai eficientă și sustenabilă a acestui sector vital.

De asemenea, această ședință de lucru a oferit o oportunitate deosebită pentru a educa viitoarele generații cu privire la importanța apei. Elevii din Alexandria au fost invitați să participe și au avut parte de o experiență educativă interactivă. Li s-a vorbit despre valoarea inestimabilă a apei, iar prin intermediul experimentelor și observațiilor la microscop, au învățat mai multe despre această resursă vitală. Cu ajutorul desenelor tematice pe asfalt, elevii au exprimat în mod creativ percepția lor vizavi de apă și cât de necesară este pentru toți.

Această ședință de lucru reprezintă un exemplu elocvent al colaborării între autorități, comunitate și educație pentru a promova conștientizarea și buna gestionare a resurselor de apă, punând astfel bazele unui viitor mai sigur și mai sustenabil.

Claudiu DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Elevii Teleorman Prezenți Prefectura