× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Elevii născuți în anul 2005 pot participa la concursul de traducere “Juvenes Translatores”, organizat de Comisia Europeană

Ziarul Teleormanul • 20-09-2022, 14:00:06 • 16 vizualizari
 

Joi, 24 noiembrie 2022, se va desfășura a 16-a ediție a concursului de traducere Juvenes Translatores, organizat de Comisia Europeană.

Perioada alocată înscrierii pe https: //jt.ec.europa.eu/ro este 2 septembrie – 20 octombrie 2022.

Tema aleasă pentru textul care va fi tradus anul acesta este Tineretul european. Sunt eligibili să participe elevii născuți în anul 2005, care vor putea alege limba de traducere și limba în care se realizează traducerea dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Traducătorii profesioniști din cadrul Comisiei vor evalua traducerile și vor selecta câte un câștigător din fiecare stat membru al UE. Câștigătorii vor fi anunțați la începutul lunii februarie 2023.

Concursul Juvenes Translatores, care a luat naștere în 2007, le lansează o provocare tinerilor pasionați de limbi străine.

Pe termen lung, cunoașterea limbilor străine ne apropie, făcând posibilă o mai bună înțelegere a altor culturi. În termeni practici, ea facilitează accesul tinerilor la studii și locuri de muncă atât în propria țară, cât și în alte țări din UE.

Potrivit studiilor recente, Europa are nevoie din ce în ce mai mult de traducători. Elevii și studenții care învață limbi străine pot valorifica această tendință. Juvenes Translatores accentuează importanța competențelor de traducere și rolul traducătorului ca “mediator” între limbi.

O parte din școli au organizat propriile preselecții, atât pentru a garanta participarea la concurs a celor mai buni cinci elevi, cât și pentru a-i implica și pe colegii lor. Astfel de inițiative pot deveni adevărate evenimente dedicate limbilor străine și traducerii, la nivelul întregii școli.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Elevii Născuți Participa Concursul Traducere Juvenes Translatores Organizat Comisia