× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Eveniment unic în România! Darurile celor Trei Magi de la Răsărit ajung la Mănăstirea Pantocrator

Exploziv News 24 • 14-11-2023, 14:00:55 • 49 vizualizari
 

Cei trei magi care au venit să se închine lui Iisus Hristos, la nașterea Sa în peștera din Bethleem, au adus aur, smirnă și tămâie. Cinstitele daruri se păstrează astăzi în Mănăstirea Sfântul Pavel din Muntele Athos.

Potrivit tradiției creștine, Maica Domnului a ținut aceste daruri, iar după adormirea sa le-a lăsat bisericii din Ierusalim, împreună cu alte odoare ce au aparținut Mântuitorului nostru Iisus Hristos. În prezent, pentru a fi păstrate în condiții cât mai bune, aurul a fost împărțit în 28 de pandantive, iar tămâia și smirna în 62 de mărgele.

Darurile celor Trei Magi au părăsit Mănăstirea Sfântul Pavel din Muntele Athos în anul 2014, atunci când au fost duse în Rusia, la Moscova. Este pentru prima dată când acestea ajung în România, la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești Vlașca, în perioada 22 – 28 decembrie. În ziua de 23 decembrie, la orele 17.00 Corul Național Madrigal va susține un concert de colinde, cu prilejul acestui moment special.  Vezi aici programul complet al evenimentului.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Eveniment România Darurile Răsărit Mănăstirea Pantocrator