× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

EXCLUSIV Acuzații grave la adresa unui primar din Teleorman! O minoră de 17 ani i-a făcut plângere pentru agresiune sexuală. Vă prezentăm în exclusivitate mărturia altor fete care, la rândul lor, au fost abordate de edil

Exploziv News 24 • 12-09-2023, 20:00:48 • 300 vizualizari
 

Povestea este una cu iz penal, deja, pentru că, autoritățile au deschis un dosar pentru agresiune sexuală, în urma unei sesizări. 

Reporterii explozivnews24.ro au intrat, în exclusivitate, în posesia unor înregistrări audio, unde două fete, de 14 și 15 ani, spun cu lux de amănunte cum erau abordate de edilul local din Botoroaga, pe numele său Mihail Cojocaru, un bărbat trecut de 60 de ani. Însă, înainte de asta, o să vă relatăm firul evenimentelor din ziua de 21 august 2023, atunci când se presupune că s-a întâmplat agresiunea sexuală împotriva minorei de 17 ani (până la o hotărâre definitivă și irevocabilă a unei instanțe judecătorești, există prezumția de nevinovăție a făptuitorului).

”Pe drum am luat-o. Am oprit și am întrebat-o: ”Vrei să te duc?”

Pentru că dosarul este instrumentat de polițiști din capitală, acolo unde s-a depus plângerea, l-am contactat telefonic pe primarul Mihail Cojocaru, care deși susține că este nevinovat, ne-a relatat cu lux de amănunte ziua când a întâlnit-o pe tânăra care îl acuză de agresiune. Întâlnirea a avut loc în ziua de 21 august 2023, o zi caniculară, la benzinăria de pe raza localității Târnava. Pentru că, adolescenta a pornit pe jos către parcul din Botoroaga, iar edilul a plecat la rândul său cu mașina spre primărie, acolo unde trebuia să se ocupe de terenul de fotbal din aceeași curte, a oprit autoturismul pentru a o transporta pe fată la destinația dorită.

”Pe drum am luat-o. Am oprit și am întrebat-o: ”Vrei să te duc?”, pentru că eu merg până la primărie. Ea vorbea la telefon și chiar i-a spus interlocutorului că se urcă în mașina primarului. Până la primărie, am făcut două minute, două minute jumate, iar eu duc mașina în curtea instituției. Acolo i-am zis să meargă prin curtea liceului pentru a ajunge la parc, nu avem gard între instituția de învățământ și primărie. Ea a zis că sunt câini, iar eu i-am zis că merg până în primărie să iau niște pâine, pentru a goni câinii. A intrat și ea până în hol, am ieșit în zece secunde, pe ea am dus-o la parc și m-am întors la primărie. Nu au cum să mă implice în toată treaba asta, pentru că eu am mers doar pe șosea, doar zece secunde am stat în primărie”, așa explică primarul Cojocaru, întâlnirea cu minora.

Edilul consideră că toate aceste ”făcături” sunt create de adversarii politici din comună, cu precădere de către un cetățean cu care are un conflict mai vechi. Pe fir au intrat și polițiștii de la București, acolo unde s-a și depus plângerea penală. Mai mult, Mihail Cojocaru recunoaște faptul că, în data de 8 septembrie, la sediul primăriei din comună s-au prezentat ofițerii de caz, care au solicitat imaginile de pe camerele de supraveghere din interiorul clădirii autorități publice locale, dar și de pe stradă.

”Au venit și au ridicat aparatura video, care nu funcționează de aproximativ șase luni, acum avem un contract de câteva zile ca să o repare, nu mai mergeau antenele de sus de pe liceu. Dar, au mai luat de la alte unități de pe traseu. Au cerut camerele video din primărie și strada principala. Nu a venit nimeni să-mi ceară altceva, nici în documentul prezentat vineri nu se comunică faptul că aș avea vreo calitate în acest dosar”, a mai precizat primarul.

Mihail Cojocaru este de 21 de ani edil al comunei Botoroaga și cu toate că, potrivit propriilor declarații, în 2024 nu va mai candida la primărie, surse din cadrul partidului al cărui membru marcant este, și anume PNL Teleorman, ne-au spus că își dorește un mandat de deputat în Parlamentul României. Întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare de anul viitor, primarul a răspuns: ”nu se știe niciodată, dar în principiu, cred că nu”.

A vrut să o pupe, măcar pe obraz, prietenește

Acum urmează partea cea mai interesantă! Se pare că fata de 17 ani, care a avut curajul să depună o plângere împotriva edilului nu ar fi singura ”victimă” a acestuia și că de-a lungul anilor, Cojocaru a ”încercat” și cu alte fete, tot minore și ele. Scuzele și declarațiile lui Cojocaru pălesc în fața înregistrării audio pe care o vom prezenta în rândurile de mai jos. Vă avertizăm încă de la început că sunt informații cu impact emoțional. Reporterii explozivnews24.ro au intrat în posesia unor mărturii a două fete, de 14, respectiv 15 ani, care povestesc cum au fost abordate de primar și ce propuneri ”indecente” le-a făcut, în schimbul unor sume de bani. Pentru că sunt minore, o să le protejăm identitatea.

Comentariile sunt de prisos! În continuare vă arătăm print screen-ul cu dovada apelului primarului Cojocaru către una dintre fete, apel care a fost făcut în data de 20 august, după ora 20.00.

Ar mai fi de precizat faptul că, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, cu modificările și completările ulterioare, noi am transmis Direcției Generale de Poliție a municipiului București o solicitare cu privire la acest subiect, iar în momentul în care vom primi un răspuns, cu siguranță îl vom face cunoscut cititorilor noștri. Până la publicarea materialului, cererea se afla în termenul legal de soluționare.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
EXCLUSIV Acuzații Adresa Primar Teleorman Minoră Făcut Plângere Pentru Agresiune