× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Expoziție fotografică: „Alexandria în imagini de arhivă”

Liber in Teleorman • 25-08-2022, 18:00:11 • 7 vizualizari
 

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează, în colaborare cu Centrul Multifuncțional pentru Tineri Alexandria, expoziția fotografică „Alexandria în imagini de arhivă”.

Expoziția, ce va fi deschisă începând cu data de 25 august a.c. la „Centrul Multifuncțional pentru Tineri Alexandria”, prezintă prin intermediul imaginilor de arhivă secvențe din Alexandria, preponderent din anii ’70 ai secolului trecut, de dinaintea cutremurului din 1977 și a demolărilor și sistematizărilor urbane ce au urmat.

Expoziția este structurată pe câteva teme. Astfel, trei panouri cuprind aspecte din „Centrul vechi”, cu str. Libertății, principala arteră comercială a orașului. Străzile Alexandriei sunt imortalizate prin imagini aflate pe alte două panouri, sub titlurile „Străzi de odinioară” și „La colț de stradă”. Un ultim panou cuprinde o serie de imagini ce ne aduc la realitățile anilor ’80.

Prin scanarea a trei coduri QR se face legătura virtuală cu canalul de YouTube al muzeului, prin intermediul căruia vizitatorii pot afla diferite aspecte legate de istoria orașului, reconstituind o lume, o epocă, un loc numit, simplu, „Alexandria de altă dată”.

Expoziţia „Alexandria în imagini de arhivă” va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la 4 septembrie 2022.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Expoziție Fotografică Alexandria Imagini Arhivă