× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Festivalul Rodniciei Teleormănene: „Teleorman Agrofest”

Ziarul Mara • 23-10-2023, 20:00:16 • 32 vizualizari
 

Consiliul Județean Teleorman prin Serviciul de Cooperare Internă și Internațională și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman organizează în zilele de 20, 21 și 22 octombrie 2023 „Teleorman Agrofest”, eveniment care are loc pe platoul Finanțelor Publice din Alexandria.

În fiecare zi a festivalului, expoziția permanentă va fi deschisă între orele 10.00 și 20.00.

Deschiderea oficială a avut loc vineri, la ora 12.00, în prezența președintelui Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea.

Fanfara din comuna Saelele i-a încântat pe cei prezenți, iar oficialii județului au făcut turul standurilor și au degustat produsele, discutând cu producătorii locali.

Între orele 12.00 și 15.00 au avut loc demonstrații culinare și meșteșuguri, elevii fiind coordonați de prof. Soare Tatiana, coordonator cerc etnografic/folclor și Ciovîna Elena, coordonator cerc artă culinară, de la Palatul Copiilor Alexandria.

În intervalul orar 13.00-15.00, elevii Școlii Populare de Arte au susținut un recital, iar între orele 17.00 și 20.00, cei prezenți s-au bucurat de un frumos spectacol folcloric susținut de Ansamblul Burnasul, Anuța Arghiroi și Floarea Calotă, conducătorul muzical fiind dirijorul Adrian Grigoraș.

Sâmbătă, 21 octombrie, între orele 11.00 și 14.00 va avea loc un spectacol GAL- Câmpia Burnazului, iar în intervalul orar 11.00-13.00, coordonatoarele cercurilor de etnografie/folclor și artă culinară de la Palatul Copiilor Alexandria vor fi din nou în mijlocul elevilor pentru demonstrații culinare și meșteșuguri.

Șezătoare Alexandria va fi prezentă la eveniment, a doua seară încheindu-se cu un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Burnasul, Mihai Iancu Ciurea și Gelu Voicu.

Duminică ne vom bucura de spectacole folclorice de amatori, între orele 10.00 și 14.00 evoluând Ansamblul Mugurașii din Tătărăștii de Jos, Ansamblul Floare de Câmpie din Bârla, Argeș, Ansamblul Florile Teleormanului din Conțești, Ivana Ștefan, Bonar Diana, Grupul Folcloric Ludăneasa, Răsmirești, Rebeca Rizea și Ansamblul Murgulețul din Popești, Argeș.

Ultima seară a festivalului dedicat roadelor toamnei și hărniciei se va încheia cu spectacolul folcloric susținut de Ansamblul Burnasul, Simona Alexandru și Nicușor Iordan.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Festivalul Rodniciei Teleormănene Teleorman Agrofest