× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Florică Ică Calotă, deputat: “Am luat decizia de a părăsi PNL. Voi activa în Grupul parlamentar AUR” / Comunicat de presă

Ziarul Teleormanul • 13-11-2023, 20:00:10 • 210 vizualizari
 

Astăzi, după 32 de ani de activitate politică liberală, cu greu, am luat decizia de a părăsi Partidul Național Liberal.
Motivul acestei hotărâri are la bază acțiunile întreprinse de conducerea centrală a PNL în ultimii doi ani, mai exact, de când domnii Ciucă și Bode au preluat șefia partidului. Pare că și-au propus să netezească, cât pot de mult, calea pentru ceilalți competitori electorali. Cum altfel poate fi explicat ceea ce s-a întâmplat recent în Teleorman? Cum poate fi explicat în alt mod decât ca o tentativă de slăbire a unei echipe puternice, așa cum e PNL Teleorman, prin schimbarea unui președinte care a coagulat liberalii din județ în jurul său și care, în ciuda multora, reușește să o facă în continuare? Dacă tot au făcut această mișcare, cei doi ar fi trebuit să găsească o soluție coerentă, pentru a nu spori îngrijorările în rândurile liberalilor, ar fi trebuit să găsească omul potrivit din cadrul PNL Teleorman.

Astfel că, hotărârea dificilă de a părăsi PNL a venit ca urmare a schimbării din funcția de președinte al filialei Teleorman a senatorului Eugen Pîrvulescu, decizie luată de conducerea națională și prin care președintele Nicolae Ciucă și secretarul general Lucian Bode au încălcat prevederile Statutului PNL. La fel de mult au contat lipsa de viziune care guvernează acum partidul, lipsa unui program politic coerent pentru electoratul PNL, degringolada absolută care pare să fi cuprins PNL. Mai mult, au făcut și fac în continuare promisiuni și împărțeli de funcții în mod discreționar, alegând, culmea ironiei, să promoveze organizații județene cu rezultate slabe, prin funcții la nivel central, în timp ce despre Organizația PNL Teleorman au considerat că trebuie destabilizată.

E cel puțin ciudată graba cu care cei doi lideri liberali au făcut această schimbare la Teleorman, dacă ne gândim că în aceeași situație s-a aflat și președintele PSD Teleorman (vezi cazul Belina), însă conducerea centrală a social-democraților a ținut seama de un principiu important – prezumția de nevinovăție. De ce nu a funcționat acest lucru și în cazul tandemului Ciucă – Bode? Și dacă cei doi mizează pe faptul că-și vor impune pe listele de la parlamentare, de exemplu, candidați trimiși de la Capitală să ocupe locul celor care, cu adevărat, îi pot reprezenta pe teleormăneni, s-au gândit oare că s-ar putea alege cu „praful de pe tobă” dacă vor continua slăbirea organizațiilor județene? Eu nu rămân într-un asemenea joc perfid!
Deși conduc Partidul Național Liberal de aproximativ 2 de ani, președintele Nicolae Ciucă și Secretarul General Lucian Bode nu au venit niciodată în Teleorman să discute cu organizația județeană, cu primarii, să asculte problemele cu care se confruntă în comunitățile lor, de aceea consider un afront adus de aceștia întregii filiale, care, prin rezultatele obținute la alegerile parlamentare și la a căror obținere am contribuit și eu, a situat organizația PNL Teleorman pe locul 3 la nivel național.
Astfel, filiala Teleorman a obținut în anul 2020, un scor istoric: 4 parlamentari din 7, majoritate în consiliul județean de 17 consilieri din 32, doi vicepreședinți de CJ, 48 de primari din 97 și 382 consilieri locali.
Știe oare conducerea PNL că acum tot mai mulți primari se gândesc să se îndrepte către alte partide și, dacă da, cum are de gând să-i păstreze în rândurile liberalilor?
Toate aceste motive m-au determinat să părăsesc Partidul Național Liberal.

Le mulțumesc din suflet primarilor, parlamentarilor și tuturor liberalilor din județul Teleorman și le transmit că voi fi, în continuare, alături de ei, ca om!
Ca atare astăzi, 13 noiembrie, am înregistrat la secretariatul Camerei Deputaților dezafilierea mea din Grupul PNL, urmând să activez în Grupul Parlamentar AUR.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Florică Calotă Deputat Decizia Părăsi Activa Grupul Parlamentar Comunic