× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Focuri de avertisment pentru prinderea a trei teleormăneni care pescuiau ilegal în râul Olt

Ziarul Teleormanul • 29-09-2023, 20:00:08 • 225 vizualizari
 

În noaptea de joi spre vineri, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova – Biroul Județean de Poliție Transporturi Teleorman au acționat pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal pe apele râului Olt, în baza planului de acțiune Clean Waters 2023, depistând în flagrant delict trei persoane, cu vârste cuprinse între 37 și 60 de ani, toate din județul Teleorman, care pescuiau folosindu-se de dispozitive electrice, în comuna Islaz.

Întrucât cele trei persoane nu s-au supus somațiilor polițiștilor, pentru prinderea și imobilizarea acestora, au fost executate două focuri de avertisment cu armamentul din dotare, în plan vertical, persoanele fiind imobilizate și conduse la sediul poliției în vederea continuării verificărilor, nefiind înregistrate victime.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, pescuitul cu japca şi cu orice alte unelte neautorizate, precum şi folosirea armelor de foc în scopul omorârii peştilor sau altor vieţuitoare acvatice” – conform O.U.G. nr. 23/2008, fiind ridicate în vederea confiscării 20 de kilograme de pește, o ambarcațiune gonflabilă, un acumulator auto, un minciog, un proiector și un dispozitiv electric, precum și un autoturism, informează IPJ Teleorman.

Valoarea estimativă a bunurilor indisponibilizate este de 8.000 de lei.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Focuri Avertisment Pentru Prinderea Teleormăneni Pescuiau Ilegal