× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

(FOTO) Două case s-au făcut scrum, de la un scurtcircuit electric

Exploziv News 24 • 12-11-2023, 14:00:50 • 29 vizualizari
 

Alerta a fost dată în această dimineață, în jurul orei 5.00 și pentru că apelantul a anunțat că acoperișurile a două case ard, la fața locului, s-au deplasat pompierii cu cinci echipaje, patru de stingere a incendiilor și un SMURD.

De asemenea, Serviciul Județean de Ambulanță a trimis o salvare în eventualitatea în care ar fi fost necesară acordarea de îngrijiri medicale.

„La sosirea forţelor de intervenţie, focul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la un imobil şi la acoperişul celei de a doua locuinţe, vântul puternic favorizând dezvoltarea rapidă a incendiului şi extinderea la construcţiile aflate în imediata apropiere. Pompierii militari au reuşit să localizeze şi să lichideze focul după aproape patru ore de intervenţie, reuşind salvarea unei case de locuit şi a mai multor anexe gospodăreşti. Au ars ori au fost distruse de flăcări două imobile şi un hol care făcea legătura între ele, pe o suprafaţă de cca. 200 mp, elemente de mobilier, mai multe produse electrocasnice, textile şi articole de îmbrăcăminte, tâmplăria şi bunuri de uz gospodăresc. Proprietarul unei locuinţe, un bărbat de cca. 58 de ani, cu atac de panică, a primit primul ajutor calificat şi a fost transportat la spital de echipajul SMURD pentru îngrijiri medicale de specialitate” a transmis biroul de presă al ISU Teleorman, într-un comunicat de presă. 

După stingere focului, pompierii au stabilit că flăcările au pornit de la un scurtcircuit electric. Pentru a evita astfel de situații, militarii atrag atenția populației să aibă grijă cum utilizează instalațiile electrice, să le verifice periodic și să nu folosească improvizații, cu atât mai mult în această perioadă când vremea s-a răcit, iar locuințele trebuie încălzite.

 

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Făcut Scurtcircuit Electric