× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Garda Națională de Mediu a descins în FORȚĂ, la Smârdioasa și Brânceni

Liber in Teleorman • 06-02-2024, 20:00:12 • 39 vizualizari
 

Garda Națională de Mediu a intervenit în județul Teleorman, marcând o nouă etapă în eforturile de a remedia încălcările grave ale legislației privind protecția mediului. Această intervenție a devenit necesară din cauza inactivității Gărzii Județene de Mediu Teleorman.

Cetățenii din localitățile Smârdioasa și Brânceni sunt familiari cu o problemă persistentă legată de încălcarea legislației privind protecția mediului. Cu toate eforturile depuse anterior, inclusiv acțiuni de ecologizare și dialoguri cu autoritățile locale, situația a rămas neschimbată și a necesitat intervenția la nivel național.

Astăzi a avut loc o acțiune de control de amploare în zona respectivă, coordonată de comisarii Gărzii Naționale de Mediu, cu sprijinul lucrătorilor Jandarmeriei Române. Acțiunea a vizat verificarea operatorilor economici și a persoanelor fizice implicate în activități de colectare/valorificare deșeuri feroase/neferoase/VSU (vehicule scoase din uz), activități desfășurate fără deținerea autorizațiilor de mediu și încălcând legislația de protecție a mediului, a anunțat prefectul de Teleorman – Epure Haralambie.

„Mulți dintre dumneavoastră cunoașteți faptul că preocuparea mea față de problemele de mediu este una constantă și, poate, de-a lungul timpului, s-a văzut că am și pus în practică multe activități legate de acest domeniu. Că a fost vorba de acțiuni de ecologizare, de plantări de copaci sau de discuții cu edilii teleormăneni pentru rezolvarea acestor probleme, am fost, cât de mult am putut, „în teren” și am pus umărul la acest gen de evenimente. Una dintre cele mai persistente situații de încălcare a legislației privind protecția mediului este, însă, cea din zona localităților Smârdioasa și Brânceni. Este o problemă binecunoscută atât autorităților locale, cât și cetățenilor, în mod special celor care locuiesc în zonă. Având în vedere că, în luna ianuarie, județul nostru a fost vizitat de domnul Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, și domnul Andrei Corlan, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, le-am semnalat și domniilor lor aceste aspecte și le-am solicitat, totodată, sprijinul în acest sens. Ca atare, astăzi, în zonă a avut loc o acțiune de control de amploare a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, împreună cu lucrători ai Jandarmeriei Române, care au verificat operatorii economici și persoanele fizice care desfășoară activități de colectare/valorificare deșeuri feroase/neferoase/VSU (vehicule scoase din uz), activități care se desfășoară fără deținerea autorizațiilor de mediu și care încalcă legislația privind protecția mediului”, a explicat prefectul.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Națională Descins FORȚĂ Smârdioasa Brânceni