× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Garda Națională de Mediu în control la Branceni și Smârdioasa

Actualitatea de Teleorman • 07-02-2024, 20:00:53 • 36 vizualizari
 

Ieri,  comisari ai Gărzii Naționale de Mediu au desfășurat o acțiune inopinată de control în zona localităților Smârdioasa – Brânceni, cu sprijinul lucrătorilor Jandarmeriei Române, de asemenea, au mai participat două echipaje ale Serviciului Rutier din cadrul IPJ Teleorman, precum și un echipaj al ISU Teleorman.

Verificările au vizat operatori economici/persoane fizice care desfășoară activități de colectare/valorificare deșeuri feroase/neferoase/VSU (vehicule scoase din uz), activități care se desfășoară fără deținerea autorizațiilor de mediu și care, de asemenea, încalcă legislația privind protecția mediului.

Activitățile de control de astăzi vin ca urmare a solicitării de sprijin în rezolvarea acestei situații pe care prefectul județului, Haralambie Epure a adresat-o, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, și  comisarului general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan, cu ocazia vizitei pe care aceștia au efectuat-o în Teleorman, în luna ianuarie.

– echipele de control au aplicat 6 sancțiuni în valoare de 200.000 lei;

– au fost confiscate 60 de tone de deșeuri feroase și neferoase fără acte de proveniență;

– a fost suspendată activitatea unei societăți care nu avea autorizație de mediu.

In timpul descinderii, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au identificat, pe raza localității Brânceni, un incendiu de deșeuri provenite din dezmembrarea vehiculelor scoase din uz. La fața locului a fost identificată și o persoană fizică despre care existau suspiciuni rezonabile ca fiind cea care a săvârșit fapta. Comisarii GNM au solicitat, prin 112, intervenția ISU Teleorman și a IPJ Teleorman, care a aplicat sancțiune contravențională.

In urma celor constatate, comisarii GNM vor întocmi o sesizare penală care va fi înaintată organelor de cercetare penală.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The post Garda Națională de Mediu în control la Branceni și Smârdioasa appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Națională Control Branceni Smârdioasa