× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Grădiniță nouă pentru 130 de copii, amenajată din module Containere FDC

Liber in Teleorman • 01-11-2023, 10:00:16 • 102 vizualizari
 

Peste 130 de copii sunt așteptați într-o grădiniță nouă. Noua construcție a fost realizată din containere adaptate specificului utilizării, fabricate de compania băcăuană Containere FDC. Rezultatul: 6 săli de clasă, 3 toalete, cancelarie, cabinet medical, izolator și o sală multifuncțională. Toate cuprinse în 44 de containere special concepute pentru acest proiect, livrate la cheie. „Proiectul de la Valea Lupului, județul Iași, este un exemplu de colaborare între companie și administrația publică, în beneficiul copiilor,” – Cristinel Fichitiu, director general Containere FDC.

Asemenea multor localități care gravitează în jurul zonelor urbane, comuna Valea Lupului, situată lângă Municipiul Iași, înregistrează o creștere continuă a numărului de copii, fapt ce pune presiune pe infrastructura școlară existentă. La nivel național, o serie de unități de învățământ au făcut deja cereri pentru suplimentarea claselor ori a locurilor.

Soluția adoptată de Primăria Valea Lupului pentru amenajarea unei noi grădinițe se dorea rapidă și eficientă. Rezultatul: 6 săli de clasă, 3 toalete, o cancelarie, un cabinet medical, o zonă de tampon unde vor sta copiii bolnavi, o sală multifuncțională. Construcția grădiniței este cuprinsă din 44 de containere special fabricate pentru acest proiect, livrate la cheie, cu toate avizele necesare de funcționare, respectiv ISU, DSP. Totodată, aceasta este dotată cu toate facilitățile necesare desfășurării cursurilor.

„Experiența ne-a învățat că administrațiile publice locale au nevoie de soluții rapide, care să se încadreze în termene limită, respectând toate criteriile de performanță și cost. Din aceste motive, am dedicat în cadrul firmei o divizie pentru clienții administrații publice locale, cu personal profesionist care cunoaște de-a fir-a-păr etapele administrative, de la început până când copiii intră în sălile de clasă,” subliniază Cristinel Fichitiu, directorul general Containere FDC.

„Construcțiile livrate de noi reprezintă soluția provizorie pentru unitățile fără autorizație de funcționare prin închirierea containerelor sau pot fi chiar soluția permanentă prin achiziție,” mai arată Fichitiu.

Trendul construcțiilor din containere modulare sau monobloc se manifestă atât în zona construcțiilor rezidențiale, comerciale sau industriale, cât și în cea a construcțiilor publice, precum infrastructura școlară.

Nevoia acută de noi spații dedicate școlilor sau grădinițelor tinde să devină o provocare pentru administrațiile publice locale. Școlile tot mai aglomerate impun adoptarea unor soluții rapide, care să se adapteze la necesarul de tipul de încăperi și la numărul copiilor de acomodat. Soluția containerelor FDC este optimă pentru că construcția rezultată poate fi extinsă pe orizontală și pe verticală după nevoile unității.

„Trendul de suprapopulare a școlilor și grădinițelor din zonele urbane și periurbane se poate rezolva cu construcții noi din containere modulare sau monobloc. Iar proiectul de la Valea Lupului, județul Iași, este un astfel de exemplu de colaborare între companie și administrația publică locală, în beneficiul copiilor. Suntem în măsură să apreciem pozitiv astfel de proiecte,” mai arată directorul companiei băcăuane Containere FDC.

Mai multe informații despre avantajele și particularitățile produselor oferite de Containere FDC sunt disponibile pe www.containere-fdc.ro. 

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Grădiniță Pentru Amenajată Module Containere