× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Grindeanu: Modernizarea DN 52 Alexandria-Turnu Măgurele trebuie încheiată în 18 luni

Liber in Teleorman • 09-09-2022, 10:00:09 • 172 vizualizari
 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că modernizarea DN 52 Alexandria-Turnu Măgurele trebuie încheiată în 18 luni. Oficialul a spus și faptul că studiul de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Alexandria-Bucureşti va fi finalizat în prima parte a anului viitor.

„Am dorit să marchez începutul acestui şantier, s-a dat ordin de începere. Durata e de 18 luni. Sunt convins că autorităţile locale aflate în sală vor oferi tot sprijinul necesar constructorilor astfel încât să se înscrie toată lumea în termenii contractului. Am avut o discuţie cu compania care a câştigat această licitaţie. Sunt 18 luni în care trebuie să fie finalizat.

Doar că mai trebuie ceva să se întâmple în perioada următoare, trebuie să fie finalizat şi studiul de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Alexandria – Bucureşti şi acest lucru va fi finalizat în prima parte a anului viitor, urmând ca imediat cum este finalizat acest studiu de fezabilitate să lansăm o licitaţie de proiectare + execuţie. Acest drum de mare viteză, absolut necesar judeţului Teleorman”, a declarat Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă susținută la Turnu Măgurele.

„Investiții importante pentru județul Teleorman în toate sectoarele de transport! În domeniul rutier, construirea Drumului de Mare Viteză București – Alexandria (aproximativ 70 de km) prinde contur.În acest moment este elaborat Studiul de Fezabilitate, în baza unui contract semnat în primăvara acestui an, iar- din 2023- urmează proiectarea și demararea construcției acestui important proiect de infrastructură rutieră.În paralel, alături de modernizarea DN52, un alt obiectiv important pentru MTI îl reprezintă infrastructura rutieră din Portul Turnu Măgurele.

Mai exact, cheul acestui important port dunărean va fi refăcut, iar platformele portuare vor fi reabilitate, ca și drumul de acces în Port.Vor mai fi realizate lucrări și pentru:- Alimentarea cu apă a navelor; – Alimentarea cu apă pentru combaterea incendiilor;- Evacuarea apelor pluviale prin rigole amplasate paralel cu cheul. Prin modernizarea infrastructurii aferente Portului Turnu Măgurele se estimează, în următorii 7 ani, o creștere a volumului de mărfuri de la 268.216 tone la 392.000 tone”, a completat Grindeanu.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Grindeanu Modernizarea Alexandria-Turnu Măgurele Trebuie încheiată