× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Grupare de traficanți de droguri anihilată

Ziarul Mara • 13-10-2023, 10:00:22 • 60 vizualizari
 

Doi bărbați din Alexandria prinși cu 186 kg de heroină

O operațiune de anvengură a dus la dezmembrarea unei grupări internaționale de trafic de heroină.

Într-o lovitură fulgerătoare împotriva traficului de droguri, procurorii și polițiștii români, în cooperare cu serviciile speciale ucrainene, au reușit să distrugă o grupare internațională de trafic de heroină ce opera de la Orientul Mijlociu spre Europa. Această acțiune a condus la prinderea a doi bărbați din Alexandria, județul Teleorman, care încercau să introducă în țară nici mai mult, nici mai puțin de 186 de kilograme de heroină. Ceea ce a făcut această captură de excepție și a destructurat complet operațiunile grupării a fost metoda ingenioasă folosită de traficanți: ascunderea drogurilor într-un transport de curmale.

Această grupare de traficanți, formată din cetățeni români și străini, a fost condusă de un cetățean turc stabilit în România, care coordona transportul de droguri către Ucraina. Autoritățile au descoperit în anul precedent peste 180 de kilograme de heroină în Portul Constanța, aceste substanțe fiind ascunse printre curmalele importate din Iran.

Procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată au efectuat trei percheziții în județul Argeș, în cadrul unei ample operațiuni ce viza săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc. După o investigație amănunțită, procurorii au stabilit că membrii acestei grupări infracționale au reușit să introducă cele 186 de kilograme de heroină în România, folosind operațiunea de import a curmalelor ca paravan pentru ascunderea drogurilor.

Colaborarea strânsă cu serviciul special ucrainean SBU a dus la prinderea în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, a doi cetățeni români care preluaseră transportul supravegheat. Aceștia au fost reținuți și ulterior arestați preventiv.

Mai mult, procurorii au stabilit că gruparea era condusă de un cetățean turc aflat în România, care va fi supus audierilor la sediul DIICOT. Această operațiune de anvergură a fost posibilă datorită colaborării strânse cu EUROJUST, EUROPOL și suportului de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. Gruparea de traficanți de droguri a fost astfel complet anihilată, reprezentând un pas important în combaterea traficului de droguri de mare risc în România și în Europa.

Claudiu DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Grupare Traficanți Droguri Anihilată