× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

„Harta Spăgii în spitale: Județul Teleorman, în TOP cu 7,33% – De peste 3 ori media națională

Liber in Teleorman • 12-09-2023, 20:00:13 • 215 vizualizari
 

România, o țară cu numeroase provocări în sistemul sănătății, se confruntă și cu datul și luatul de spăgi în spitale. În acest context, județul Teleorman iese în evidență din nou, cu un procent uluitor de 7,33% în ceea ce privește practicile de spagă, depășind de peste 3 ori media națională.

Într-o analiză recentă a datelor, făcută de Dragoș Vana, se constată că Județul Teleorman ocupă un loc nefericit în topul spăgii în România. Cu un procent de 7,33%, acesta depășește considerabil media națională, aruncând o umbră asupra sistemului de sănătate local.

„Ce mai zice Harta Spagii. Spoiler alert, creste. Clasamentul se mentine cam ca de obicei, in frunte sunt judetele Cluj (0.97%) si Sibiu (1.04%) cu cele mai scazute rate de spaga. As mentiona si jud. Ilfov, cu 0% – dar din sub 100 de raspunsuri, deci nu stiu cat de precis este in cazul acestuia.

La polul opus, clientul nostru fildel, Judetul Teleorman, cu 7,33% – de peste 3 ori media națională. Ce va mai pot spune este ca tocmai aceasta medie nationala a spagii in spitale creste constant din primavara, sarind de la 1.61% in luna Martie la 2.06% in August”, a spus Dragoș Vana, fondatorul site-ului Graphs.ro, cel care realizează lunar Harta Șpăgii în spitalele din România, conform datelor colectate în Mecanismul de Feedback al Pacientului al statului.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Spăgii Spitale Județul Teleorman Națională