× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Hotel Vedea din Roșiori, centru de carantină pentru 100 de repatriați

Ziarul Contrapunct • 05-04-2020, 15:00:19 • 111 vizualizari
 

Primul centru de carantină din Roșiorii de Vede este la Hotel Vedea, unde deja au fost cazate 40 de persoane. Unitatea de cazare, închisă de multa vreme a fost desemnata centru de carantină pentru cetățenii care se întorc în țară din zone roșii, la  data de 4 aprile, prin hotărâre a Consiliului Local pentru Situații de Urgență, la solicitarea Prefecturii Teleorman. Ieri au fost plasate primele trei persoane în acest centru pentru că părăsiseră domiciliul unde trebuie să stea în auto-izolare. În cursul nopții și în această dimineață au mai fost aduse 40 de persoane  la Hotel Vedea. Plasarea lor în carantină instituționalizată nu a fost lipsită de incidente. Câteva persoane au refuzat să intre în camerele de hotel, nemultumiți de condițiile oferite. Pentru o familie cu un copil mic s-a luat decizia să fie transportați la Dunărica pentru că erau din Zimnicea, iar un cuplu a fost condus sub escortă la un centru din Călărași, dupa ce au refuzat categoric sa intre in hotel.

La Hotel Vedea, fiind închis de foarte mult timp, condițiile nu sunt prea bune, dar s-au mai făcut ceva reparații la instalațiile sanitare, au fost aduse lenjerii noi prin grija autorităților locale care încearcă sa le facă acestor oameni cât mai ușoara perioada de izolare. Hrana persoanelor carantinate este livrată în sistem catering de la două unități de alimentație publică din oraș, le sunt asigurate pijamale, papuci, produse de igienă personală. Începând de mâine o echipă de voluntari coordonată de un angajat al primăriei va ajuta persoanele aflate în carantină  să-și procure fructe sau alte produse dacă au neapărată nevoie.

Solicitarea Prefecturii de a deschide un centru de carantină la Roșiorii de Vede este motivată de faptul că locațiile cu destinație de carantină, înființate deja, din Alexandria și celelalte orașe sunt insuficiente. Pentru că se anunță sosirea, în următoarele zile, a unui număr însemnat de cetățeni români din țări considerate zone roșii, autoritățile locale au indentificat si alte spații pentru carantină la Roșiorii de Vede.
Precizăm faptul că persoanele ce vor fi carantinate în Hotel Vedea nu sunt diagnosticate cu COVID – 19, perioada de carantinare este de 14 zile, timp în care este interzis să părăsească incinta. Paza centrului de carantină este asigurată permanent de către jandarmi.

T.C.

 

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Contrapunct » Articole Ziarul Contrapunct »
 
Roșiori Centru Carantină Pentru Repatriați