× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Incendiu puternic la o fermă agricolă și la un restarant din Roșiorii de Vede

Ziarul Mara • 23-09-2022, 10:00:14 • 17 vizualizari
 

O persoană a ajuns la spital cu arsuri după ce a încercat să stingă focul care a cuprins o anexă dintr-o fermă agricolă din Alexandria. Incendiul a pornit de la o țigară lasată nesupravegheată în locuri nepermise. Un alt incendiu puternic a avut loc într-un restaurant din apropiere de Roșiorii de Vede. În această situație cauza a fot un scurt circuit.

Pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei ferme agricole din localitatea Alexandria. La locul evenimentului, colegii noștri au acționat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Ajunse la fața locului, echipajele operative au constatat că în urma incendiului a rezultat o victimă, aceasta fiind transportată imediat la Spitalul Județean Alexandria. A ars anexa pe o suprafață de aproximativ 15 mp. Cauza probabilă a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

Salvatorii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un operator economic din domeniul alimentației publice din localitatea Roșiorii de Vede. Colegii noștri au acționat cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, reușind să localizeze și să lichideze focul în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii din Teleorman recomandă să nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații și să nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat.

Mai mult, nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan și nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi: fierul de călcat, reșourile, radiatoarele și altele asemenea.

Nu în ultimul rând, instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în prospectul produsului și verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

C. DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Incendiu Puternic Fermă Agricolă Restarant Roșiorii