× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Încep lucrările pentru modernizarea Spitalului Orășenesc Zimnicea

Ziarul Mara • 17-11-2022, 10:00:17 • 130 vizualizari
 

De foarte mult timp se depun eforturi de către edili pentru modernizarea Spitalului orășenesc Zimnicea, în beneficiul locuitorilor orașului și ai comunelor învecinate.

Constatând îmbătrânirea accentuată a populației, precum și cazuistica medicală, în urma cu 4 ani, mai exact în data de 20.12.2018 s-a depus la Compania Națională de Investiții documentația de avizare a lucrărilor de investiții pentru obiectivul „Modernizare Spital Orășenesc Zimnicea, amenajare și dotare secție de recuperare medicală”, iar la începutul acestei săptămâni a fost emis de către C.N.I. Ordinul de începere a lucrărilor la acest obiectiv, începând cu data de 21 noiembrie 2022, cu o durată de execuție a lucrărilor de 15 luni.

Lucrările de amenajare care se vor realiza prin acest proiect au rolul de a crește numărul și calitatea serviciilor medicale prestate, prin amenajarea și dotarea secțiilor medicale existente, dar și prin înființarea secției de recuperare medicală, o specializare medicală cu adresabilitate foarte mare în prezent și care va fi dotată la standarde europene.

În mare lucrările vor consta în: amenajare săli de tratament (electroterapie, kinetoterapie, masaj), înlocuire tâmplărie interioară (uși), refacere pardoseli cu covor pvc antiderapant și antibacterian, refacere finisajelor pentru pereți și tavan, dotarea cu aparatură, echipamente și mobilier medical specific, amenajare cabinete (medici, asistenți, consultație), dotarea tuturor spațiilor cu aparatură, echipamente și mobilier medical specific, refacere rețea de gaze medicale, dotări cu echipamente Laborator de cardiologie, Laborator de analize medicale, Laborator de gastroeterologie, Cabinet de oftalmologie, Laborator de radiologie și imagistică medicală, Cabinet ORL.

Acest proiect vine să completeze restul investițiilor făcute în spital, urmând ca la finalizarea acestora cetățenii să beneficieze de servicii moderne de sănătate, spitalul putându-și astfel acoperi din serviciile prestate costurile de funcționare.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Încep Lucrările Pentru Modernizarea Spitalului Orășenesc Zimnicea