× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Încurcate sunt căile politicii locale! Gabriel Nădrag, directorul de cancelarie al prefectului, se vrea șef al Poliției Locale Videle

Exploziv News 24 • 01-09-2022, 18:00:41 • 17 vizualizari
 

Postul este vacant de peste un an și jumătate, Primăria Videle scoțându-l la concurs de șase ori până în prezent, de trei ori neprezentându-se nimeni.

Și acum urmează surpriza: la ultimul concurs, unul dintre cei doi candidați înscriși, nu e nimeni altul decât directorul de cancelarie al prefectului de Teleorman, Haralambie Epure, și anume Gigi Gabriel Nădrag. Nu mai e un secret pentru nimeni că acesta este un liberal cu state vechi. În schimb, poliția locală este subordonată autorității publice locale, care, ce să vezi… este condusă de un edil social-democrat, controversat astăzi, pentru că se spune despre Nicolae Bădănoiu că ar trece în ”barca” PNL-ului, după ce a avut anumite divergențe cu Adrian Gâdea, președintele PSD Teleorman. Dar, acest subiect îl vom dezbate mai pe larg într-un articol viitor. Revenind, pentru că ni s-a părut cel puțin ciudat faptul că un liberal poate să conducă o instituție din ograda unei primării social-democrate, am încercat să aflăm ce se va întâmpla dacă și după ce Gabriel Nădrag va susține proba practică a concursului, care va avea loc, mâine, 2 septembrie, la Videle.

”Dacă va fi domnul Năgdrag, eu voi colabora cu el, cu oricine va promova concursul. Ce știu, era un post în specialitate, cu vechime de 7 ani, au fost 10 oameni în comisie, lucrurile au fost transparente”, a declarat primarul de la Videle.

De cealaltă parte, întrebat de ce ar lăsa locul călduț de la Prefectură, pentru unul la Videle, Gabriel Nădrag a spus că, pe cel pe care se află în prezent a fost numit și își dorește o funcție pe termen lung în administrația publică.

”Postul de la Prefectură este unul numit, care poate înceta în orice moment. Am considerat că pentru mine este bine să obțin un post de funcționar printr-un concurs. Nu văd ce ar trebui să fac eu în neregulă vizavi de doctrina partidului din acea poziție, dar din punct de vedere al atribuțiilor pe această linie nu văd o problemă, pentru că sunt foarte clar definite atribuțiile, nu văd ce ar putea să fie în conflict, vizavi de culoarea politică a primarului”, a justificat Nădrag, decizia de a candida pentru funcția de șef al Poliției Locale Videle. 

Cu siguranță, în spatele acestor permutări de pe scena politică, există anumite înțelegeri, ba, chiar, Nădrag recunoaște în discuția purtată cu reporterul explozivnews24 ro faptul că, președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu știe despre concursul pe care îl susține zilele acestea. Dacă va rămâne sau nu pe acest post, dacă va promova concursul, rămâne de văzut, pentru că avem și alte exemple în acest sens. Un caz similar ar fi al fostului subprefect de Teleorman, Nicoleta Voicu. Aceasta, după ce a fost schimbată din funcție, a candidat pentru un post de secretar al primăriei din comuna Frumoasa, o localitate situată la 25 de kilometrii de Alexandria. Dar, nici nu s-a uscat cerneala pe documentele de angajare că, doamna Voicu, pare că n-a fost mulțumită de „oportunitatea de promovare” care i s-a oferit la Frumoasă și și-a cerut transferul la Nanov, acolo unde, de altfel își desfășoară activitatea în acest moment.

Articolul Încurcate sunt căile politicii locale! Gabriel Nădrag, directorul de cancelarie al prefectului, se vrea șef al Poliției Locale Videle apare prima dată în Exploziv News 24.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Încurcate Căile Politicii Locale Gabriel Nădrag Directorul Cancelarie Prefectului