× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

IPJ Teleorman • 15-03-2024, 14:00:41 • 33 vizualizari
 

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, în cazul unui bărbat care a condus un autoturism pe drumurile publice, deși ar fi consumat alcool.

În fapt, la data de 13 martie a.c., în jurul orei 10:50, în timp ce se aflau pe raza orașului Videle, polițiștii au oprit pentru control în trafic un autoturism condus de către un bărbat în vârstă 40 de ani, din localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicând o valoare de 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle.

 

Polițiștii din cadrul Formațiunii Ordine Publică Videle au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, în cazul unui bărbat care a condus un autoturism pe drumurile publice, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

În ziua de 13 martie a.c., în jurul orei 23:30, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 25 de ani, din comuna Botoroaga, județul Teleorman, care conducea un autoturism pe o stradă din Videle.

Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
INFRACȚIUNI REGIMUL RUTIER