× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman: oferta educațională a școlilor MAI pentru anul 2023

Ziarul Mara • 27-10-2023, 10:00:24 • 39 vizualizari
 

La data de 26 octombrie a.c. începând cu orele 11,30 Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman a prezentat evenimentul în aer liber, elevilor care au venit în număr mare să descopere lumea fascinantă a polițiștilor.

Aproximativ 200 de elevi de la mai multe unități de învățământ, din municipiul Alexandria, au fost oaspeții evenimentului, aceștia fiind dornici să afle cât mai multe detalii despre profesia de polițist.

Au fost organizate standuri de documentare – informare în cadrul cărora au fost distribuite pliante, broșuri și alte materiale de promovare a profesiei de polițist și cu conținut educativ – preventiv.

De asemenea au fost prezentate activitățile pe care le desfășoară zi de zi polițiștii teleormăneni, dar și dotările de care aceștia dispun în executarea misiunilor, pe ateliere de lucru.

Alături de copii, au fost prezenți și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și un câine de serviciu al polițiștilor teleormăneni.

A fost o zi cu energie bună, cu multă veselie și curiozitate din partea celor veniți în număr mare să descopere lumea fascinantă a polițiștilor, copii invitați la eveniment având ocazia să vadă mașini, motociclete, arme și câini .

Motocicleta folosită de polițiștii rutieri a fost admirată de cei prezenți.

Totodată, polițiștii de la criminalistică au prezentat autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la fața locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate și echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracțional.

Polițiștii le-au explicat celor interesați modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea și ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme și realizarea de portrete robot.

Serviciul pentru Acțiuni Speciale a organizat și prezentat o expoziție cu armamentul aflat în dotarea polițiștilor.

Mircea OLTEANU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Inspectoratul Poliție Județean Teleorman Oferta Educațională școlilor Pentru