× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman: CONCURS NAŢIONAL „ŞTIU ŞI APLIC”

Informatia de Teleorman • 28-03-2023, 14:00:44 • 161 vizualizari
 

Concursul „ŞTIU ŞI APLIC” este inclus în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale de Ministerul Educaţiei din anul 2013, o inţiativă a Inspecţiei Muncii, derulată prin Inspectoratele Teritoriale de Muncă.
În baza protocolului de colaborare dintre Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, proba practică a Concursului „ŞTIU ŞI APLIC” s-a derulat la Liceul Tehnologic ‘’Nicolae Bălcescu” din Alexandria.
Festivitatea de premiere a Concursului „ŞTIU ŞI APLIC-normele SSM se deprind de pe băncile şcolii” etapa judeţeană s-a derulat la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria, după finalizarea probei scrise on line şi probei practice.Toate echipajele înscrise în concurs au câştigat premii. Comisia judeţeană de organizare şi jurizare a concursului a fost susţinută de o echipă de cadre didactice care au coordonat 20 echipaje a câte 2 elevi de la 7 licee teoretice şi tehnologice : Liceul Tehnologic „A.Saligny” Roşiorii de Vede; Liceul Teoretic  „Ctin. Noica” Alexandria; Liceul Tehnologic „ Virgil Madgearu”  Roşiorii de Vede; Liceul Teoretic Videle; Colegiul Naţional „Unirea” Turnu Măgurele; Liceul Tehnologic nr.1 Alexandria şi Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu Alexandria. Mult succes echipelor deţinătoare Premiului I, participante la Faza Naţională de la Iaşi, pe cele 5 secţiuni, de la liceele: Colegiul Naţional „Unirea”, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu, Liceul Tehnologic nr.1 Alexandria, Liceul Tehnologic „ A.Saligny” Roşiorii de Vede şi a premiului II de la  Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”, Liceul Teoretic Videle şi Liceul Teoretic „Ctin. Noica” Alexandria.
În acest context considerăm că acţiunea vizează un grup ţintă extrem de important pentru toate sectoarele de activitate, iar informarea elevilor din învăţământul liceal şi profesional referitor la legislaţia muncii, dincolo de faptul că este o necesitate atât pentru lucrători cât şi pentru angajatori poate contribui ”la consolidarea politicilor naţionale ce vizează dezvoltarea unor sinergii cu alte domenii, printre care şi învăţământul ”.
Obiectivul principal al concursului „ŞTIU ŞI APLIC” îl reprezintă încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei „Securitate şi sănătate în muncă”, de promovare a securităţii şi sănătăţii în muncă şi pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee şi şcoli profesionale.
Statisticile actuale din Uniunea Europeană arată că tinerii lucrători au o rată de accidentare mai mare decât alte categorii de lucrători, din diferite cauze: lipsa de informare, lipsa de experienţă, lipsa de cunoştinţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă etc.
Centrele de învăţământ pot contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători, prin informarea şi educarea tinerilor în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul unei discipline cu acelaşi nume.
Scopul acestui concurs este conştientizarea profesorilor şi tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Inspectoratul Teritorial Muncă Teleorman CONCURS NAŢIONAL