× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Instruirea populației privind pericolul poluării, la Suhaia

Ziarul Teleormanul • 07-08-2023, 10:00:12 • 31 vizualizari
 

În cadrul proiectului “Măsuri de instruire a populației despre pericolul poluării”, Asociația Idei printre Oameni a organizat în luna iulie 2023 un eveniment de informare despre progresul, realizările și rezultatele proiectului “Măsuri de instruire a populației despre pericolul poluării”, eveniment organizat în comuna Suhaia, judeţul Teleorman. La eveniment au participat partenerii de la Agenția pentru Protecția Mediului Telorman, profesorii de la școlile din Zimnicea, Fântânele și Suhaia, voluntarii și membrii echipei de proiect.

Proiectul își propune ridicarea gradului de conştientizare în rândul cetăţenilor cu privire la impactul negativ pe care îl produce poluarea asupra calităţii vieţii şi a mediului înconjurător şi măsurile care trebuie luate pentru stoparea ei.

Proiectul se desfăşoară pe perioada unui an calendaristic şi cuprinde activități diverse cu copiii și acțiuni de informare a adulților asupra riscurilor poluării. Astfel, au loc activități lunare de educație nonformală a copiilor și tinerilor: concursuri de desen, de pictură, de scriere, desene pe asfalt, dansuri, piese de teatru tematic. De asemenea, vor fi organizate campanii de strângere de fonduri pentru achiziționarea de stații de compost, stații folosite pentru depozitarea surplusului de vegetație și alte resturi din curțile localnicilor, activități de împărțire de afișe, calendare, ziare cu teme pe probleme de mediu.

Proiectul este derulat de Asociația Idei printre Oameni în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman și Crucea Roșie Teleorman cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Beneficiarii proiectului sunt teleormănenii din Fântânele, Zimnicea şi Suhaia.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Instruirea Populației Privind Pericolul Poluării Suhaia