× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Intervenții dificile ale pompierilor la Drăgănești de Vede și Saelele / Incendii de vegetație uscată, propagate rapid la anexe

Ziarul Teleormanul • 31-07-2023, 14:00:10 • 149 vizualizari
 

În această perioadă, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 18 incendii de vegetație uscată, miriște și resturi menajere, pe raza localităților Zimnicea, Drăgănești de Vede, Dracea, Butculești, Poroschia, Măgura, Roșiorii de Vede, Tătărăștii de Sus, Cernetu, Crângu, Măldăeni, Segarcea Vale, Blejești, Saelele, Alexandria, Năsturelu, Obeasca de Sus și Peretu.

Potrivit ISU Teleorman, una dintre cele mai dificile intervenții gestionate de salvatori, a fost incendiul de duminică după-amiază, de la Drăgănești de Vede, anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în jurul orei 14.02. Focul, care se manifesta inițial la vegetația uscată din cimitirul localității, s-a propagat rapid la o anexă și la liziera pădurii din apropiere, fumul degajat afectând și traficul feroviar de pe magistrala București – Craiova.

Cu ajutorul a trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, sprijiniți de SVSU Drăgănești de Vede, care a acționat cu 12 oameni și o autocisternă, pompierii roșioreni au reușit să localizeze și să lichideze incendiul după aproape două ore de intervenție. A fost distrusă vegetația uscată de pe aproximativ 8000 mp și o anexă din paiantă, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 1000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 150.000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost focul în spații deschise, lăsat nesupravegheat.

Tot de la un incendiu de vegetație uscată, o gospodărie putea fi distrusă în totalitate de foc deoarece acesta s-a propagat la trei anexe din imediata apropiere, în localitatea Saelele. Evenimentul a avut loc sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 17.52, când pompierii militari turneni au fost chemați în ajutor pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Două echipaje de salvatori profesioniști, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, împreună cu membrii SVSU Saelele, care au venit în sprijin cu o mașină de stingere, au intervenit aproape trei ore pentru a reuși să localizeze și să lichideze flăcările. Au fost distruse bunuri de aproximativ 3000 de lei, reprezentând cele trei anexe, pe o suprafață de cca. 30 mp și vegetația uscată din interiorul gospodăriei pe cca. 2000 mp. Pompierii au reușit să salveze casa de locuit, valoarea acesteia fiind estimată la peste 20000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost focul deschis, lăsat nesupravegheat.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Intervenții Dificile Pompierilor Drăgănești Saelele Incendii Vegetație Uscată Propagate