× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

ISU „A.D. GHICA” Teleorman: 67 de evenimente în ultimele două zile

Ziarul Mara • 02-11-2023, 10:00:22 • 30 vizualizari
 

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la evenimente, după cum urmează:

– 17 incendii, dintre care două izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Lada și Dobrotești

– 15 incendii de vegetație uscată, miriște și resturi menajere

– două misiuni la două accidente rutiere, produse pe raza localităților Videle și Necșești, rezultate cu un număr total de trei victime.

În cursul zilei de 31 octombrie, în jurul orei 11.24, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat ajutorul pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Dobrotești.

Incendiul se manifesta în interiorul unui dormitor, la elementele de mobilier și aparatura electrocasnică, cu posibilitate de dezvoltare la întregul imobil. Pompierii au reușit să localizeze și să lichideze flăcările în limitele găsite, în mai puțin de 30 de minute. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la peste 400000 de lei, iar cea a pagubelor la circa 6000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a unui televizor.

Locuință cuprinsă de flăcări în localitatea Lada

În seara zilei de luni, în jurul orei 20.31, pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la o casă de locuit din localitatea Lada. Două echipaje de stingere, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, s-au deplasat rapid la locul evenimentului însă, la sosirea acestora, focul se manifesta generalizat, la întreaga locuință. Militarii au reușit să localizeze incendiul în limitele găsite, deoarece prezenta pericol de propagare la anexele gospodăriilor învecinate. Imobilul, reprezentând o construcție pe o suprafață de cca. 70 mp, constând în două dormitoare, un hol și o bucătărie, a fost distrus aproape în totalitate de foc. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 15000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 10000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că focul a izbucnit de la un scurtcircuit produs la tabloul electric. La această intervenție nu s-au înregistrat victime, casa fiind nelocuită la momentul producerii evenimentului.

15 incendii de vegetație uscată

În perioada de referință, echipajele de intervenție ale ISU Teleorman au acționat pentru stingerea a 15 incendii de vegetație uscată, miriște și resturi menajere, deoarece ele puneau în pericol viața oamenilor, bunurile materiale ale acestora, pădurile sau culturile agricole din imediata apropiere.

Activități de control și informare preventivă

În ultimele două zile, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat 4 controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici și instituțiile publice din Roșiorii de Vede și Zimnicea. Pe timpul acestor verificări, colegii noștri au constatat o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în cuantum de 2500 de lei.

Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este STRICT INTERZISĂ (articolul 94,alin. (1), litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Mircea OLTEANU

/

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Teleorman Evenimente Ultimele