× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Jandarmii teleormăneni, alături de elevi, la o nouă activitate de prevenire în școli și licee

Ziarul Mara • 14-10-2023, 10:00:21 • 57 vizualizari
 

Jandarmii teleormăneni au continuat în această săptămână activitățile preventiv-educative desfășurate în unitățile școlare din județul Teleorman.

A fost rândul elevilor de la Școala Gimnazială nr.7 , Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din municipiul Alexandria și Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” să primească vizita oamenilor legii. Pe lângă acțiunile de patrulare în zona unităților de învățământ , s-au desfășurat și activități informativ- preventive .

Activitățile s-au organizat cu scopul reducerii violenței în școli, a prevenirii unor comportamente antisociale ale copiilor, care pot fi săvârșite în școală sau în apropierea unităților școlare, dar a oferit elevilor și posibilitatea familiarizării cu misiunile specifice desfășurate de jandarmi. Astfel de activități vor continua și în alte unități școlare din municipiul și județul Teleorman.

În cadrul activităților preventiv-educative, au fost aduse în atenția elevilor teme care subliniază prevenirea violenței în mediul școlar, necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, informarea cu privire la prevenirea și combaterea fenomenului de bullying în rândul elevilor, dar și răspunderea juridică a minorilor. Accentul a fost pus pe necesitatea eliminării oricăror forme de violență și căutarea unor soluții cu care elevii se pot confrunta.

Elevii au oferit un feedback pozitiv și au fost încurajați să dialogheze în vederea soluționării problemelor cu care aceștia se confruntă, fiindu-le prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta și în zona adiacentă unităților școlare, dar și cauzele producerii acestora.

În următoarea săptămână jandarmii vor fi alături de alți elevi ai județului Teleorman pentru a face cunoscut pericolul la care pot fi expuși în situații ce presupun acte de violență și cum pot acționa în astfel de situații.

Mircea OLTEANU

/

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Jandarmii Teleormăneni Alături Activitate Prevenire școli