× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Județul Teleorman, sub Cod Galben de instabilitate atmosferică până la ora 23.00

Informatia de Teleorman • 24-08-2023, 14:00:48 • 27 vizualizari
 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o ATENȚIONARE- Cod Galben de instabilitate atmosferică- pentru mai multe județe din țară printre care și Teleorman, valabilă de la ora 12.00 și până la ora 23.00.

Potrivit mesajului, în sudul și estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul și nordul Munteniei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Totodată, județul Teleorman se află sub Cod Galben de val de căldură și disconfort termic ridicat , valabil pentru zilele de 24 și 25 august. În acest interval, în vestul, sud-vestul și sudul teritoriului valul de căldură se va menține. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 22 de grade.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Județul Teleorman Galben Instabilitate Atmosferică Până