× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Județul Teleorman, sub două atenționări Cod galben: caniculă, dar și instabilitate atmosferică, ploi și vijelii

Ziarul Teleormanul • 19-08-2022, 14:00:07 • 9 vizualizari
 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atenționări care vizează inclusiv județul Teleorman.

Astfel, în zilele de 19 și 20 august, fenomenele vizate sunt: val de căldură, disconfort termic ridicat, în timp ce de sâmbătă, 20 august, până luni, 22 august, își vor face apariția și fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ.

Potrivit meteorologilor, vineri și sâmbătă (19 și 20 august), valul de căldură se va menține în regiunile vestice și sudice și se va extinde și în vestul Transilvaniei, Maramureș, sudul Moldovei și zona continentală a Dobrogei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 18…21 de grade. În sud-estul țării disconfortul termic va continua să fie ridicat și în perioada următoare.

În intervalul sâmbătă, 20 august, ora 12:00 – luni, 22 august, ora 10:00, fenomenele vizate vor fi instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în Banat, Oltenia și în zonele montane, apoi în extindere în toată jumătatea vestică a teritoriului. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Județul Teleorman Atenționări Galben Caniculă Instabilitate Atmosferică Vijelii