× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Lansare de carte: „Marin Preda. Răsfrângeri în actualitate”, semnat Stan V. Cristea

Liber in Teleorman • 02-10-2023, 20:00:11 • 152 vizualizari
 

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează marți, 3 octombrie 2023, începând cu ora 1100, la Sala de lectură, lansarea volumului „Marin Preda. Răsfrângeri în actualitate”, semnat Stan V. Cristea.

Autorul volumului (născut la 16 martie 1950 în comuna Sfințești, județul Teleorman) este licențiat al Universității din București – Facultatea de Istorie-Filosofie (1975-1980, specializarea Filosofie-Istorie) și absolvent de master în Managementul bunurilor culturale al Facultății de Istorie (1996-1998) în cadrul aceleiași universități.

Din anul 2006 este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala București – Critică, Eseistică și Istorie literară. A primit Premiul Revistei „Caligraf” în anii: 2004, 2007, 2011, 2012, 2013, Premiul special al Filialei București – Critică, Eseistică și Istorie Literară a Uniunii Scriitorilor din România în anul 2016, iar Premiul „Marin Preda”, acordat de Consiliul Județean Teleorman în An Centenar.

Stan V. Cristea a publicat mai multe volume de istorie literară, volume de versuri, monografii (în colaborare), volume de istorie culturală și a realizat câteva antologii literare.

Volumul apărut la Editura Aiusva fi prezentat de Ana Dobre, critic literar și eseistă, Nicoleta Milea, poetă și critic literar și de Ștefan Mitroi, prozator și poet.

Activitatea va fi moderată de Valentina Pașa, managerul bibliotecii.

Biblioteca Județeană Marin Preda invită iubitorii de lectură să participe la un eveniment deosebit în peisajul cultural local, prilej cu care se vor reîntâlni cu autori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Lansare Răsfrângeri Actualitate Semnat Cristea