× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

“Luna Plantării Arborilor” – ediția 2024 / Prefectul Haralambie Epure: “Este esențial să ne implicăm în activități care vizează îmbunătățirea calității mediului înconjurător”

Ziarul Teleormanul • 21-03-2024, 20:00:09 • 97 vizualizari
 

De Ziua Internațională a Pădurii,  Direcția Silvică Teleorman a dat startul activităților din cadrul “Lunii Plantării Arborilor”, marcată, în fiecare an, în perioada 15 martie – 15 aprilie, perioadă ce coincide parțial și cu campania de împăduriri de primăvară. Astfel, la sediul Ocolului Silvic Alexandria a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale, după care toți cei prezenți s-au deplasat la șantierul de împădurit U.P. IV Alexandria Nord, de pe raza Ocolului Silvic Alexandria. Printre participanți, prefectul județului Teleorman, Haralambie Epure, care, de altfel, a fost prezent la numeroase astfel de activități și în anii trecuți, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” Teleorman, ai Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman, Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, dar și profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale “Alexandru Colfescu” din Alexandria.

“Consider că este esențial ca fiecare dintre noi, cetățenii județului Teleorman, să ne implicăm activ în cât mai multe activități care vizează îmbunătățirea calității mediului înconjurător”, a declarat prefectul Haralambie Epure.

Și în acest an, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pune la dispoziția celor interesați puieții forestieri necesari acțiunilor de împădurire sau asigură sprijinul logistic pentru acțiunile voluntarilor implicați în astfel de lucrări.

Pentru campania de împăduriri din această primăvară, Romsilva și-a propus regenerarea a 9.021 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 6.421 hectare prin regenerări naturale și 2.600 hectare prin lucrări de împăduriri. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.964 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 465 hectare.

Pentru toate aceste lucrări derulate în campania de împăduriri de primăvară vor fi utilizați circa 23 milioane de puieți forestieri produși în pepinierele silvice proprii.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Plantării Arborilor Ediția Prefectul Haralambie Esențial Implicăm