× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Mafia din Drăgănești-Vlașca. O comună secată de familia Ciuperceanu și asociații.

Global Teleorman • 21-01-2024, 20:00:59 • 178 vizualizari
 

În urma unor investigații amănunțite, publicația Global Teleorman a descoperit un adevărat cuib de șerpi în comuna Drăgănești-Vlașca. De la firmele unor simpatizanți ai primarului Ciprian Ciuperceanu, care primesc contracte din bani publici pe bandă rulantă, la afaceri de familie care sunt abonate la contracte cu primăria. Comuna Drăgănești-Vlașca a ajuns o adevărată fabrică de bani pentru cei care se au bine cu primarul.

Capitolul 1: Prietenul la contracte se cunoaște.

Un lucru care ne-a atras atenția, au fost numeroasele contracte pe care unele firme le aveau cu primăria Drăgănești-Vlașca. Astfel că am început să o luăm pas cu pas și să vedem cine sunt persoanele din spatele firmelor care au noroc la contracte cu primăria Drăgănești-Vlașca și dacă există vreo legătură de prietenie cu primarul comunei.

CZI S.R.L. are 611 contracte cu statul, din care peste 500 sunt cu primăria Drăgănești-Vlașca.

Administratorul firmei este Cezar Mariana și pare să fie o admiratoare a primarului, deși locuiește în Videle, unde își are și firma sediul.

Cezar Mariana a distribuit pe pagina sa de socializare mai multe postări cu primarul, sunt prieteni pe Facebook, iar mai nou și în afaceri.

CIA COM S.R.L are 110 contracte, din care 56 numai cu primăria Drăgănești-Vlașca. Totodată, firma are numeroase contracte cu școala gimnazială din comună și Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă - Teleorman, cu sediul tot în Drăgănești-Vlașca.

CIA COM S.R.L este administrată de Căiță Ion, iar sediul social al firmei se află în Drăgănești-Vlașca.

Domnul Căiță Ion este un admirator al PNL, drept dovadă fotografia sa de profil din 24.09.2020, fix în perioada alegerilor locale, care au fost recâștigate de Ciprian Ciuperceanu.

Probabil că domnul Căiță Ion este unul dintre sponsorii domnului primar sau este doar o coincideță faptul că acesta are o firmă care câștigă o grămadă de contracte cu o primărie administrată până de curând de un primar PNL.

NITZU JUNIOR CONSTRUCT S.R.L. are 62 de contracte cu statul, majoritatea cu instituții din subordinea PSD, din care 15 sunt primite de la primăria Drăgănești Vlașca.

Detinătorii firmei sunt Nițu Ionel și Nițu Elena. Ambii sunt angajați la stat, sunt simpatizanții primarului din Drăgănești-Vlașca și par a fi prieteni de familie cu Cezar Mariana, făcându-și concediile împreună.

Nițu Ionel este angajat la SC CONPET SA Ploiești, companie de stat aflată în subordinea Ministerului Economiei, de unde câștigă un salariu de 3200 EURO pe lună.

Totodată, acesta este și consilier local PNL la Primăria Videle și mai deține un teren pe care îl are închiriat.

Nițu Elena este angajată la BANCA COOPERATISTĂ ALBINA SLATINA, filiala Videle, este și contabila propriei firme și mai este angajată și la Primăria Videle.

Sursele noastre spun că acești magnați videleni sunt prieteni buni cu primarul. Deși nu au avut la fel de multe contracte ca celelalte firme, cele 15 contracte au fost în valoare de 1.586.171 lei, dintr-un total de 3.254.636 lei. Așadar, primăria Drăgănești-Vlașca a livrat cei mai mulți bani în contul firmei soților Nițu, dintre firmele prietenilor menționați anterior.

MIVAL S.R.L, o altă firmă care are un număr de 325 de contracte cu statul, din care majoritatea sunt cu Primăria Drăgănești-Vlașca și Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă - Teleorman.

Firma este administrată de Ungureanu Mihnea Valentin, unul dintre prietenii apropiați ai primarului, iar în baza de date a licitațiilor publice firma figurează cu datorii la ANAF.

Să fie toate aceste contracte cu firmele menționate doar o simplă coincideță? Vă lăsăm pe dumneavoastră să trageți concluziile.

Capitolul 2: Bucură-te cu familia ta de tărâmul banilor publici.

Așa cum scriam în prima parte a investigației, "A furat, dar a și făcut. Primarul care sifonează bani inteligent.", am aprofundat investigațiile și am descoperit constituirea unui "Clan Familial". Cel puțin, noi asta credem că este, dar rămâne ca voi să trageți concluziile.

Așa cum am redactat cu ceva timp în urmă, soția lui Ciprian Ciuperceanu, Ciuperceanu Nicoleta Cosmina, este director de vânzări la SC PROFI ROM FOOD SRL, este make-up artist, are două posturi la stat, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci - București și Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice și Administrației - București. Iar pe lângă toate aceste joburi, mai este angajată la încă o firmă privată, ALARKO GROUP CONTRACTING SRL.

Probabil vă întrebați cum a ajuns soția primarului să aibă atâtea specializări că nu are ziua ore cât de mult muncește ea, conform datelor oficiale.

Ei bine, deși nu există un grad de rudenie, am decis să-l trecem la categoria "familie", pentru că legătura cu primarul este frățească, pe Cătălin Burcescu,

proaspăt mutat la PSD, după ce a luptat "eroic" la ultimele alegeri pentru PNL.

Fost director la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci - OSIM, și manager administrativ la Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR S.A.), a deschis ușile posturilor la stat pentru Nicoleta Cosmina Ciuperceanu, soția primarului.

Sursele noastre susțin că Ciuperceanu Ciprian a devenit primar datorită lui Cătălin Burcescu, omul cu banii. Acum, primarul îi pune la dispoziție lui Burcescu toate resursele de care dispune, din care își ia și el parandărătul.

Pe surse, aceștia, Cătălin Burcescu și Ciprian Ciuperceanu, ar avea afaceri cu tiruri și apartamente în București, dar pe numele rudelor, că în declarațiile de avere sunt săraci și fără proprietăți.

În urma investigațiilor, am reușit să identificăm doi dintre intermediarii firmelor de casă, Glăvan Răzvan și Codin Adrian.

Glăvan Răzvan este văr de gradul 1 cu Ciprian Ciuperceanu, iar aceștia au o relație foarte strâns legată, atât ca rude cât și ca "afiliați" în afaceri.

Glăvan Răzvan se ocupă cu filmări la evenimente, dar acesta deține încă două firme, MILLENIUM CLEANING GROUP SRL și MEDIA CABLE SYSTEM SRL.

MILLENIUM CLEANING GROUP SRL este spălătoria de la intrarea în Drăgănești-Vlașca, dinspre București.

MEDIA CABLE SYSTEM SRL a obținut 136 de contracte cu statul, la supra preț, în valoare de 8.216.438 lei. 27 dintre aceste contracte, în valoare de 741.073 lei, au fost atribuite numai de la primăria Drăgănești-Vlașca, iar majoritatea contractelor au fost primite de la primării administrate de primari liberali, cum ar fi Dracea, Lunca, Mereni, Botoroaga, Călinești, Talpa, etc.

La această firmă, Cătălin Burcescu este director adjunct.

Evident că aceste firme aflate sub administrația lui Glăvan Răzvan sunt un mijloc de sifonare a banilor publici de către cei doi, Cătălin Burcescu și Ciprian Ciuperceanu.

Glăvan Răzvan a apărut în numeroase postări alături de cei doi și păreau că o duc destul de bine, având în vedere că banii vin grămadă din contracte cu statul.

Din punctul nostru de vedere, cei trei "sifonari" se pliază perfect pe mai multe infracțiuni, constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență (având în vedere că vărul de gradul 1 al primarului liberal câștiga contracte cu alți primari liberali), abuz în serviciu și conflict de interese.

Adrian Codin este patronul ALARKO GROUP CONTRACTING SRL, paravan pentru combinațiile lui Ciprian Ciuperceanu și Cătălin Burcescu.

Firma a fost înființată în urmă cu doi ani, are sediul social în București și este administrată de Adrian Codin și Ene Petrișor Răzvan, ambii din Drăgănești-Vlașca.

La această firmă este angajată și soția primarului, iar firma a obținut un contract de 292.875 lei, pe data de 15.12.2022, de la primăria Stejaru și o parte substanțială dintr-un contract de asfaltare a străzilor din comuna Troianul, din 30.06.2023, în valoare de 13.068.322 lei.

Așadar, această migrație a primarilor și susținătorilor liberali către PSD nu este despre oameni și despre proiecte cu cap.

Sau poate totul este doar o coincidență. Voi trageți concluziile.

Prin investigația noastră, am intenționat să vă arătăm că nu contează culoarea politică și ideologiile. Am vrut să vă arătăm că tot sistemul migrează de la un partid la altul, în funcție de cine împarte banul. Având în vedere că PSD este la putere, toți se duc către PSD, pentru că de acolo vin banii care sunt sifonați prin firmele apropiaților politici.

În final, este important să conștientizați că toate aceste moduri de îmbogățire din bani publici pot fi oprite numai cu implicarea voastră. Totul ține de atitudinea voastră și despre cum reacționați la astfel de cazuri, pentru că în funcție de reacția voastră instituțiile își fac treaba.

Noi vă mulțumim pentru că ați rămas până la final și dacă nu aveți bani pentru a susține activitatea noastră, ne puteți ajuta cu un like, comentariu, sau distribuirea materialului.

Vă mulțumim!

Și nu uitați, statul suntem noi și este datoria tuturor să punem umărul la o schimbare în bine.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Global Teleorman » Articole Global Teleorman »
 
Drăgănești-Vlașca Comună Secată Familia Ciuperceanu Asociații