× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Maria Stoian, deputat: „PNL susține concret producătorii români!”

Actualitatea de Teleorman • 08-11-2023, 10:00:57 • 29 vizualizari
 

Astăzi, în Comisia pentru antreprenoriat și turism am dezbătut și a primit raport de aprobare proiectul de lege, al cărui inițiator sunt, alături de mai mulți colegi parlamentari ai PNL, privind gastronomia locală.

Proiectul de lege propus de mine și colegii mei vine să completeze cadrul legal existent pentru punctele gastronomice locale. Acesta definește punctul gastronomic local drept o unitate de valorificare a producției primare locale dintr-o localitate rurală, unde se prepară și se servesc produse culinare și băuturi, după rețete specifice zonei, direct către consumatorul final.

Practic, producătorii români pot servi vizitatorilor produse autentice chiar din producția proprie, pentru un număr maxim de 15 persoane simultan.

Proiectul de lege mai prevede că Punctul Gastronomic Local poate fi deschis în incintele existente în locuințe particulare, ferme agricole, amenajări piscicole, stâne, stupine, crame, adăposturi pescărești, fonduri de vânătoare, crescătorii de vânat, complexuri de vânătoare, centre de colectare a ciupercilor și fructelor de pădure, centre de colectare a vânatului, ocoale silvice, mănăstiri, agropensiuni, precum și în alte construcții și amenajări dintr-o localitate rurală, unde se desfășoară una sau mai multe activități conexe cu producția primară de produse agricole, pescuitul, vânătoarea, recoltarea sau colectarea produselor forestiere nelemnoase.

Consider că punctele gastronomice locale pun în valoare ospitalitatea românească, iar producătorii români aveau nevoie de un cadru legislativ clar, care să sprijine în mod direct producția primară locală și să contribuie la dezvoltarea economică a mediului rural prin crearea de noi afaceri și locuri de muncă în domeniul gastronomic.

Maria Stoian, deputat PNL Teleorman

The post Maria Stoian, deputat: „PNL susține concret producătorii români!” appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Stoian Deputat Susține Concret Producătorii Români