× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Mioara Comana, șeful Inspecției Sanitare de Stat, a trimis o echipă de control la Spitalul din Urziceni / Amenzi pentru manager, medicul de gardă și asistentă

Ziarul Teleormanul • 01-08-2023, 14:00:08 • 235 vizualizari
 

Fostul director al Direcției de Sănătate Publică Teleorman, Mioara Comana, care acum ocupă funcția de șef al Inspecției Sanitare de Stat, a trimis o echipă de control la Spitalul Municipal Urziceni, în urma acțiunii fiind sancționați cu amenzi managerul unității medicale, medicul de gardă și asistenta care se aflau în tură atunci când s-a prezentat femeia care a născut pe stradă.

Într-o conferință depresă, Comana a declarat că mamagerul spitalului a primit o amendă în valoare de 4.000 lei pentru neorganizare, aceasta fiind sancțiunea maximă în cazul persoanelor fizice. “Există şi sancţiune de 30.000 de lei, dar asta ar trebui să o dai spitalului şi efectiv banii să îi luăm din propriul buzunar sau din medicamentele bolnavilor ca să plătim o asemenea amendă. A fost sancţionată doamna asistentă care nu a respectat procedurile de examinare şi investigare, să solicite medicul tot cu 4.000 de lei. Şi medicul de gardă pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile. Colegii mei sunt în continuare în control, pentru că şi domnul director medical avea atribuţii la fel ca şi doamna manager, dar înţeleg că între timp s-a internat într-un spital şi este în concediu medical”, a declarat Mioara Comana.
Aceasta a mai explicat că “la Spitalul Municipal din Urziceni s-a constatat că există în structură o secţie de obstetrică ginecologie cu 25 de paturi şi cinci de neonatologie. Nu există medic nici de neonatologie, nici de ginecologie şi nici măcar medic anestezist după orele 15,00. Pacienta care s-a prezentat la spital a venit cu maşină proprietate personală, a ajuns la Compartimentul de Primiri Urgenţe unde înţeleg că a fost văzută de către o doamnă asistent. În mod normal, conform Ordinului 1706, doamna asistentă trebuia să solicite investigaţii din partea medicului de gardă. Medicul de gardă nu a fost chemat, timp în care doamna asistent s-a gândit să sune la 112 ca să solicite transferul interclinic al pacientului”.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Mioara Comana șeful Inspecției Sanitare Trimis Echipă Control Spitalul Urziceni Amenzi