× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Modernizarea DN 52, Alexandria – Turnu Măgurele

Ziarul Mara • 10-09-2022, 10:00:18 • 18 vizualizari
 

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, împreună cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, au fost prezenți la Turnu Măgurele, la o întâlnire cu autoritățile și factorii implicați în modernizarea DN 52, Alexandria-Turnu Măgurele.

Discuțiile au avut loc la cinematograful „Flacăra” din Turnu Măgurele, celor prezenți adresându-li-se primarul municipiului Turnu Măgurele, Dănuț Cuclea, președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și directorul general al CNAIR, Cristian Pistol. În sală s-au aflat primari, parlamentari, consilieri locali și județeni, constructori și reprezentanți ai presei.

Contractul pentru modernizarea DN 52 are valoarea de 150.324.726,34 de lei (cu TVA), a fost semnat la data de 26 august 2019, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 18 de luni.

Proiectul prevede reabilitarea a aproximativ 46 de km de drum, reabilitarea a 6 poduri și execuția a 2 poduri noi, amenajarea a 33 de podețe, realizarea a 2 parcări de 6.000 m.p., spații de servicii moderne, prevăzute cu stații de carburant și de încărcare electrică, dușuri și snack bar.

Pe DN 52 Alexandria-Turnu Măgurele se va realiza a treia bandă pe două sectoare de drum, pentru traficul lent, vor fi reamenajate intersecțiile cu drumurile existente, clasificate și se vor efectua lucrări de siguranța circulației, semnalizare și marcaje rutiere.

În perioada lucrărilor se vor găsi soluții pentru devierea traficului pe drumuri alternative sau restricționarea acestuia pe anumite distanțe.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Modernizarea Alexandria Măgurele