× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

MS a publicat formularul de consimțământ al părinților pentru testarea copiilor la școală. Recomandă părinților să ducă la școală acordul completat din prima zi

Internet • 07-02-2021, 22:00:17 • 373 vizualizari
 

Ministerul Sănătății recomandă părinților să aducă din prima zi de școală formularul de consimțământ tipărit și semnat, pentru ca elevii să poată fi testați imediat atunci când este nevoie.

Testarea cu teste antigen rapide în cabinetele medicale școlare se face în cazul elevilor care prezintă în timpul orelor de curs simptome specifice COVID-19.

Pentru ca testarea să fie posibilă, este necesar ca părinţii să îşi exprime în scris consimțământul.

Descarcă de aici formularul

În cazul în care elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau alta simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare. Dacă există un consimțământ informat și semnat al părintelui/tutorele legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării elevilor simptomatici, aceștia vor putea fi testați, într-o primă fază, cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale.

Elevul care a împlinit vârsta de 18 ani va semna consimțământul personal. Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical școlar de la nivelul unității de învățământ vor fi raportate către DSP/DSPMB în maxim 24 ore.

Dacă părintele/tutorele legal nu își exprimă acordul pentru testare, în cazul existenței unor simptome specifice, ca și în cazul în care nu există cabinet medical în unitatea școlară, acesta va lua legatura cu medicul de familie în vederea stabilirii pașilor următori.

Testarea cu teste antigen rapide se recomandă și cadrelor didactice și altor angajați ai unității școlare, simptomatici, a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs, precum și colegilor cazurilor confirmate atât elevi (colegi de clasă) cât și cadre didactice/personal auxiliar din unitatea de învățământ (inclusiv celor asimptomatici), imediat după confirmarea primului caz.

The post MS a publicat formularul de consimțământ al părinților pentru testarea copiilor la școală. Recomandă părinților să ducă la școală acordul completat din prima zi first appeared on Cronica de Teleorman / Ştiri din Teleorman şi nu numai.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Internet » Articole Internet »
 
Publicat Formularul Consimțământ Părinților Pentru Testarea Copiilor școală Recomandă Părințilo