× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

O nouă bătălie pierdută de Pîrvulescu! Dosarul său de corupție ajunge pe masa judecătorilor

Exploziv News 24 • 11-10-2023, 20:00:43 • 113 vizualizari
 

Pe parcursul celor aproximativ doi ani care s-au scurs de la vizita procurorilor anticorupție în sala de examen pentru posturile de șoferi la SAJ Teleorman, Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman și senator al României, acuzat de aranjamente pe bani, a încercat tot felul de tertipuri pentru a suspenda procedura legală de trimitere a sa în judecată pentru fapte de corupție.

Potrivit unor surse judiciare, ultima „găselniță” pe care politicianul a înaintat-o magistraților pentru a mai trage puțin de timp a fost referitoare la momentul în care se presupune că a fost săvârșită fapta (n.r. „se presupune” pentru că până la o sentință definitivă, planează prezumția de nevinovăție). Astfel, Pîrvulescu a susținut că nu se mai afla la conducerea organizației județene liberale, atunci când pe fir au intrat anchetatorii, ci era între două mandate de președinte, ceea ce ar însemna că nu mai avea influență în rândul membrilor liberali. Între noi fie vorba, cei care avem ceva ani de când urmărim scena politică județeană, dacă a existat cumva o perioadă de interimat între expirarea mandatului și organizarea de noi alegeri în partid, interimatul a fost asigurat tot de Eugen Pîrvulescu și nu de un alt liberal. Iar, cum bine știm cu toții, senatorul „taie și spânzură” când vine vorba de decizii în interiorul organizației. Una peste alta, magistrații care i-au analizat toate contestațiile și inclusiv pe ultima, le-au respins ca nefondate (a se vedea facsimil).

De ce îi este frică lui Pîrvulescu? 

În primul rând, pentru că este foarte posibil să își piardă funcția de președinte al Organizației Județene a PNL Teleorman, decizie care ar trebui să vină foarte rapid de la centru. Acest lucru, atrage după sine și foarte multe dezavantaje (scade influența în partid, nu mai ești numărul 1, oamenii nu mai „ascultă”, deciziile politice pot fi puse la îndoială, iar oamenii propulsați în diferite funcții cheie, pot să și le piardă s.a.m.d.). În al doilea rând, și acest aspect nu este deloc de neglijat, este foarte posibil ca sentința pe care judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție să nu fie una „blândă” și este normal să ai temeri.

Vom urmări acest subiect și vom reveni cu amănunte, pentru că Partidul Național Liberal de la centru va trebui să ia o decizie în ceea ce-l privește pe Eugen Pîrvulescu, măcar în al nouălea ceas. 

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Bătălie Pierdută Pîrvulescu Dosarul Corupție Ajunge Judecătorilor