× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

O nouă lovitură pentru conducerea PNL Teleorman! Florică Mara revine pe scaunul de consilier județean

Exploziv News 24 • 21-09-2023, 20:00:48 • 282 vizualizari
 

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, Eugen Pîrvulescu, președintele liberalilor din județ, propune radieri și excluderi, ori de câte ori oamenii din partid nu răspund ”comenzilor” sale. 

După ce în urmă cu câteva zile, unul dintre apropiații liderului PNL Teleorman, primarul comunei Botoroaga, Mihail Cojocaru a fost săltat cu mascații și este cercetat într-un dosar penal de agresiune sexuală, în data de 19 septembrie 2023, instanța de contencios administrativ hotărăște să suspende ordinul prefectului de a-l exclude pe Florică Mara din Consiliul Județean.

Ar mai fi de amintit aici faptul că, vicepreședinte CJ, Adrian Florescu a câștigat un proces asemănător, împotriva Instituției Prefectului, dar acest subiect l-am tratat la momentul respectiv. Așadar, cu un primar suspect de o faptă penală gravă (care a fost exclus din PNL, după ce a stat o noapte în arestul capitalei), și două hotărâri ale judecătorilor prin care îi repun pe funcții pe doi liberali, radiați din partid, pare că deciziile care se iau în organizația județeană a PNL nu sunt tocmai cele corecte. Noi l-am contactat telefonic pe Eugen Pîrvulescu pentru a-i solicita un punct de vedere, însă până la redactarea articolului nu a răspuns.

Apel la ”o minimă rezervă de demnitate”

În cazul lui Adrian Florescu, chiar dacă instanța de contencios l-a repus pe funcția de consilier județean, forurile decizionale la partidului, în speță Curtea Națională de Arbitraj dă dreptate, parțial, partidului, considerând că ”prin colaborarea la nivel guvernamental între PNL şi PSD, stabilită într-un context politic extern extrem de dificil, nu înseamnă că Partidul Naţional Liberal a renunţat la identitatea sa şi a abandonat proiectele propuse alegătorilor la nivel local şi judeţean în campania electorală din anul 2020”. În urma acestei decizii, PNL Teleorman a emis un comunicat de presă, prin care face apel la ”o minimă rezervă de demnitate” a lui Adrian Florescu și îi solicită să plece.

”A încercat toate tertipurile să-și păstreze o funcție pentru care nu are susținerea colegilor din partid și a pierdut. Dacă domnul Florescu Adrian mai are o minimă rezervă de demnitate, tot ce are de făcut e să plece. Domnia sa a pierdut nu doar o luptă, ci războiul, pe care l-a angajat, cu colegii săi din PNL Teleorman și acum e cazul să-și asume înfrângerea”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Pe de altă parte, contactat de reporterii explozivnews24.ro, vicepreședintele susține că Eugen Pîrvulescu minte, pentru că instanțele partidului i-au dat dreptate, în parte.

”Contestația mea este admisă în parte. Legea spune așa: atât timp cât mai există căi de atac, fie că vorbim de instanța partidului, fie că vorbim de sistemul judiciar (instanța de judecată), eu nu pot fi suspendat, nu mi se poate suspenda mandatul. Așa scrie în codul administrativ. Am dreptul acesta de a mă apăra și asta am să fac. Până vineri am să formulez deja recursul”, a Florescu pentru explozivnews24.ro. 

Concluzionând, Adrian Florescu rămâne vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, iar Florică Mara (care la rândul său, mai are un proces pe rol, cu Prefectura pentru anularea ordinului de prefect, la fel ca și Florescu) se întoarce pe scaunul de consilier județean.

 

 

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Lovitură Pentru Conducerea Teleorman Florică Revine Scaunul Consilier Județean