× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

O nouă șansă pentru tinerii din Teleorman! Vor putea învăța o meserie într-un campus modern, la Giurgiu

Exploziv News 24 • 20-01-2024, 10:00:56 • 72 vizualizari
 

Pentru dezvoltarea abilităților profesionale, în Giurgiu se va construi un campus dual liceal și universitar. Acesta va fi realizat cu bani europeni, contractul fiind semnat de președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, împreună cu ministra liberală a educației, Ligia Deca.

Tinerii din Giurgiu, Teleorman și Călărași vor învăța aici meserii solicitate pe piața muncii, astfel încât șansele lor de angajare să crească și să poată obține salarii bune.

„Este un proiect de suflet pentru care m-am luptat, alături de echipa PNL din administrația locală, fiind destinat unei regiuni unde numeroși adolescenți și tineri părăsesc timpuriu școala și își reduc dramatic șansele de reușită în viață. Proiectul este în valoare de 23 de milioane de euro și va fi finanțat prin PNRR. Campusul va fi dotat cu 11 laboratoare digitalizate și va avea un cămin și o cantină. Suntem în UE și putem finanța proiecte pe care altfel nu ni le-am putea permite. Trebuie să înțelegem și că învățarea unei meserii este o șansă în plus în viață. Este și o șansă de dezvoltare pentru aceste județe din sud. Investitorii vor veni în Giurgiu, Călărași sau Teleorman doar dacă vor găsi muncitori calificați și infrastructură modernă”, a postat pe pagina sa de socializare europarlamentarul Dan Motreanu.

Campus

Dosarul de finanțare a fost realizat de CJ Giurgiu, în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București și cu județele Teleorman și Călărași.

 

 

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
șansă Pentru Tinerii Teleorman învăța Meserie într-un Campus Modern Giurgiu