× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Percheziții la Videle / Șase bărbați au fost reținuți

Ziarul Teleormanul • 02-07-2024, 20:00:06 • 29 vizualizari
 

Astăzi, între orele 06:00 – 11:00, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Teleorman, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Videle, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Ordine Publică, Serviciului Rutier Teleorman și birourilor rutiere Alexandria și Roșiori de Vede, au organizat o acțiune de amploare ce a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte ce ar putea perturba liniștea comunității, în zona Videle.

Au fost puse în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor cercetate în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și furt, fiind descoperite și ridicate mai multe obiecte contondente ce fac obiectul cauzei.

În interesul cercetărilor, au fost puse în executare 6 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliției.

În urma administrării probatoriului, față de 6 persoane cercetate a fost dispusă măsura reținerii, cei șase bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 53 de ani, domiciliați în județul Teleorman (Videle și Purani), fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.

De asemenea, polițiștii au acționat și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul consumului de alcool și/sau nerespectării regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunii, au fost folosite aparate radar, etilotest și drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule pe drumurile publice fiind sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise.

Au fost legitimate peste 150 de persoane și au fost verificate peste 130 de autovehicule, fiind efectuate 82 de testări privind consumul de alcool și două privind consumul de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Pentru că prezenta pericol pentru ceilalți participanți, a fost scos din trafic un  conducător auto, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, conform legii, pentru consum de băuturi alcoolice. De asemenea, au fost oprite din a mai circula pe drumurile publice trei autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic, fiind retrase certificatele de înmatriculare, până la remedierea problemelor constatate. Polițiștii au aplicat nu mai puțin de 33 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare depășește 17.000 de lei.

Totodată, în urma unui control efectuat la o societate comercială cu punct de lucru în orașul Videle, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 84/1998 privind mărcile, fiind ridicate și indisponibilizate, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 1.200 de lei.

În atenție au fost și locurile în care se produc aglomerări de persoane.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Percheziții Videle Bărbați Reținuți