× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Pericol pe șosele: Șoferii inconștienți și consumul de alcool

Ziarul Mara • 16-09-2023, 10:00:22 • 52 vizualizari
 

În ciuda eforturilor autorităților și a campaniilor de prevenție, șoferii inconștienți care conduc sub influența băuturilor alcoolice rămân o problemă gravă de siguranță în România. Un exemplu recent vine din Zimnicea, unde polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea și Secției 12 Poliție Rurală au acționat hotărât pentru a combate această amenințare la adresa vieților oamenilor.

Polițiștii au luat măsuri ferme, legitimând peste 70 de persoane și controlând 50 de autovehicule. Au fost efectuate 32 de teste cu aparatul alcooltest, dezvăluind o realitate înfricoșătoare. Șapte sancțiuni contravenționale în valoare de 1.470 de lei au fost aplicate în urma neregulilor constatate.

Un incident cu potențial fatal s-a produs atunci când polițiștii au depistat un șofer de 44 de ani din București care conducea pe strada Mihai Viteazul din Zimnicea, în ciuda consumului de alcool. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, rezultând în deschiderea unui dosar penal.

În cadrul aceleiași acțiuni, pe terasa unui local de alimentație publică, un bărbat de 31 de ani a fost depistat cu un cuțit tip briceag. Acest incident a condus și el la deschiderea unui dosar penal pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Ambele dosare penale sunt supuse acum cercetărilor sub coordonarea parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea. Aceste evenimente tragice ne reamintesc importanța responsabilității la volan și consecințele devastatoare ale conducției sub influența alcoolului.

Siguranța noastră pe drumuri depinde de alegerile noastre, iar aceste incidente ne amintesc că riscul este real și inacceptabil.

Claudiu DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Pericol șosele Șoferii Inconștienți Consumul Alcool