× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Pericolele din trafic: șoferi beți sau persoane fără permis

Exploziv News 24 • 30-01-2024, 14:00:55 • 36 vizualizari
 

Numărul accidentelor de circulație crește constant, iar în urma acestora, foarte multe persoane au fost grav rănite, altele pierzându-și viata.

Cauzele sunt multiple, de la neacordarea de prioritate, viteza excesivă, neatenția bicicliștilor sau a pietonilor. La toate acestea se pot adăuga și acei șoferi care se urcă la volanul mașinii după ce consumă alcool. Pentru a reduce aceste riscuri, polițiștii acționează zilnic pe toate categoriile de drumuri publice, în special pe arterele aglomerate. Conform datelor statistice întocmite de oamenii legii, în anul 2023, la nivelul județului Teleorman, au fost constatate nu mai puțin de 291 de infracțiuni de conducere fără permis și 243 de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind întocmite dosare de cercetare penală.

„În ziua de 28 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, în cazul unui tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Peretu, care a condus un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot în acea zi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au oprit pentru control în trafic un autoturism condus pe DC 9, pe raza comunei Viișoara, de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Viișoara. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată în comunicatul de emis astăzi de IPJ Teleorman.

Din nefericire, aceste două situații au fost depistate de polițiștii teleormăneni într-un interval de 24 de ore.

 

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Pericolele Trafic șoferi Persoane Fără Permis