× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Peste 460 de testări cu aparatele alcooltest, efectuate de polițiști sâmbătă noaptea

Ziarul Teleormanul • 11-03-2024, 14:00:09 • 22 vizualizari
 

În seara de 9/10 martie a.c., polițiștii teleormăneni au acționat pe linia prevenirii și combaterii accidentelor de circulație, cu precădere a celor produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice/substanțe psihoactive. Astfel, au fost organizate filtre pe raza întreg județului, fiind efectuate peste 460 de testări cu aparatele alcooltest și 17 testări în ceea ce privește consumul de substanțe psihoactive.
În acest context, polițiștii au constatat 5 infracțiuni – conducere sub influența alcoolului, conducere sub influența substanțelor psihoactive și conducere fără permis, la Măgura, Drăgănești de Vede, Nenciulești și Zimnicea, întocmind dosare penale. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate nu mai puțin de 135 de sancțiuni contravenționale a căror valoare depășește 59.000 de lei, au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare, pentru diverse încălcări ale legislației ce reglementează circulația rutieră.
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Furculești, care conducea un autoturism pe DJ 601 F, în localitatea Nenciulești, deși ar fi consumat alcool. Rezultatul testării cu aparatul etilometru a indicat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceleași circumstanțe, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Vitănești au depistat un bărbat de 37 de ani, din comuna Măgura, județul Teleorman, care a condus un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși ar fi consumat băuturi alcoolice, în cazul acestuia testarea cu aparatul etilotest evidențiind o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

La Drăgănești de Vede, rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,79 mg/l în cazul unui bărbat de 35 de ani, din localitate, depistat de către polițiștii Biroului Rutier Roșiori de Vede în timp ce conducea un autoturism pe DJ 612 A, în localitate, fără a deține permis de conducere. Și în acest caz a fost urmată procedura privind stabilirea alcoolemiei, bărbatul fiind condus la spital.

Related

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Testări Aparatele Alcooltest Efectuate Polițiști Sâmbătă Noaptea