× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI ALEXANDRIA

STIRI ALEXANDRIA

 

Peste 90 de teleormăneni au participat la evenimentul „Sănătate pe bicicletă într-un mediu nepoluant”

Ziarul Mara • 20-09-2022, 10:00:15 • 7 vizualizari
 

Duminică, 18 septembrie 2022, în ciuda vântului îndrăzneț, la Roșiorii de Vede a avut loc anuala plimbare cu bicicleta din cadrul Campaniei „Săptămâna Europeană a Mobilității”, la care au participat peste 90 de iubitori ai mersului cu bicicleta, cel mai tânăr participant având 9 ani, iar decanul de vârstă având 86 de ani.

Campania „Săptămâna Europeană a Mobilității” a avut în acest an tema „Conexiuni mai bune”.

Evenimentul „Sănătate pe bicicletă într-un mediu nepoluat” a fost organizat de Consiliul Local, Primăria Municipiului Roşiorii de Vede, Direcţia pentru Cultură, Educaţie, Creaţie şi Sport, prin Biblioteca Municipală „Gala Galaction” şi Centrul EUROPE DIRECT Teleorman.

Adepți ai unui stil de viață sănătos, participanții, copii, adolescenți, tineri, adulți și vârstnici au purtat tricouri și șepci inscripționate cu logo-ul „Anul European al Tineretului” și al Centrului EUROPE DIRECT Teleorman.

Bicicliștii au avut de parcurs un traseu de peste 11 km, pe cele mai importante străzi ale municipiului, cu o pauză de 10 minute pentru hidratare într-o oază de verdeață, în Pădurea Vedea.

Organizatorii evenimentului s-au bucurat de sprijinul și participarea Poliției Municipiului Roșiori de Vede, Direcției Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Roșiorii de Vede. Le-au mai fost alături colegi din Administrația publică locală prezenți la eveniment, primarul municipiului Roșiori de Vede, Valerică Gheorghe Cîrciumaru, unul dintre susținătorii sportului de masă, instituții de învățământ, precum și voluntarii EUROPE DIRECT Teleorman.

Săptămâna Europeană a Mobilității continuă, iar joi, 22 septembrie, de Ziua Mondială fără Mașini, cei care conștientizează importanța faptului că trebuie să avem grijă de planetă sunt așteptați să se plimbe pe jos, dar și să curățe de gunoaie traseul parcurs.

Cornelia RĂDULESCU

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Teleormăneni Participat Evenimentul Sănătate Bicicletă într-un Nepoluant